Hatırlarsınız geçen hafta geofencing hakkında bir makale yayınlamıştık. Markaların hedef kitleleri, belirledikleri sanal bariyerleri içerisine girdiğinde onları kendilerinden haberdar etme yolu dediğimiz geofencing hakkındaki detaylı yazımızı okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli. Peki biz bu teknolojiden nasıl yararlanabiliriz diyenleri ise yazımızın devamına bekliyoruz.
Bir ara annem ile avm’ye her gittiğimizde ünlü bir ev tekstili firmasından hep aynı noktada ‘’ Size özel kampanyamız…’’ ile başlayan SMS’ler geliyordu. Bizde nasıl anlıyorlar geldiğimizi diye merak ediyorduk. Tabi ki takip ediliyormuş tedirginliği de insanın aklına gelmiyor değil. Meğer kimsenin bizi takip ettiği filan yokmuş sadece ev tekstili firması geofencing kullanıyor biz de onun belirlediği sanal bariyerler içerisine giriyormuşuz. Böylece firma bizleri kendisinden haberdar ediyormuş.
Kulağa maliyetli ve büyük firmalara özgü bir kampanya gibi gelebilir. Ancak hem bu hizmeti veren firmaların günümüzde çoğalması maliyeti düşürdü. Hem de bu teknolojiye yatırımınızın size geri dönüşleri inanın buna değer dedirtecek. İşte geofencing kampanyasını yürütmek için dikkat etmeniz gereken 3 nokta;
Sınırları belirleyin
Geofencing kampanyasını yürütmeye karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ne kadar büyüklükte bir alanı sanal bariyerler ile kapsamak istediğiniz. Mağazanızın yakınlarınızdaki insanları mı? Rakiplerinizin olduğu bölgedeki potansiyel müşterileri mi? Yoksa sizin ile bağlantılı olan bir etkinliği mi? Mesela çeyiz mağazasından alışveriş yapan birilerini halı kampanyanızdan haberdar etmek gibi. Ya da havaalanında olan birini şehirdeki gelecek etkinlikleri göndermek?
Zamanı iyi analiz edin
Günümüzde lokasyon teknolojileri kadar önemli olan bir diğer konu ise zamandır. Dijital reklamlarda özellikle de mobil kısmında zaman her şeydir diyebiliriz. Mükemmel bir kampanyayı yanlış zamanda lanse ettiğinizde bir hiçe dönüşebilir. Okullar kapalıyken kırtasiye alışverişi indirimlerini mail atmak ya da mağazanızın hizmet vermediği bir zaman diliminde sırf bariyerlerinizin içine girdi diye müşterinize sms göndermek ne kadar doğrudur?
İçerikleriniz kararında olsun
Kişiselleştirilmiş içerik müşterilerinizi size çekecek en önemli noktalardan biridir. Ne herkese aynı mesajı sunmak ne de ilgi çekeceğim diye alakasız içerikler ile hedefe ulaşmaya çalışmak. Sizin amacınız her zaman tam kararında olmak olsun.
Her müşteriye ayrı sms atmak maliyetli gelebilir bunun yerine müşterileri semtlere ya da belirli konumlara göre(okul, hastane, festival alanları… gibi) sınıflandırabilirsiniz. Geofencing kampanyanızı tam anlamıyla hayata geçirmeden önce küçük testler yapmayı da unutmayın
[…] geo-fencing teknolojisinden yararlanarak havalanları ve terminallerdeki yolcuların, kullandığı teknolojik […]