Analiz

Google’da ‘’En İyi’’ ile Başlayan Aramalar %80 Arttı

Araştırmalar akıllı telefonlara bakarak geçirdiğimiz zaman arttıkça arama motorlarında yaptığımız arama sayısının da doğru orantılı olarak arttığını söylüyor. Think with Google iki yıl içerisinde Google’da özellikle ‘’en iyi’’ ile başlayan aramalarda %80’lik bir artış kaydedildiğini belirtti.

Tüketiciler Google üzerinden yaptıkları aramalarda aldıkları sonuçların kendi özel ihtiyaçlarına göre hazırlandığının farkında. Ancak kullanıcıların en iyisini aratırken asıl istediği, hızlı bir şekilde doğru ve kişiselleştirilmiş bilgiye ulaşmak.

Mesela Google’da araba modeli aratan tüketici bugün sadece bir bağlantı linki ile karşılaşmıyor. Arabanın fiyatından özelliklerine, hangi bayide bulabileceğine ve diğer markalar ile olan farkına kadar birçok detayı görebiliyor.

Google İngiltere sorumlusu Biran Kalaria yaptığı açıklamada ‘’Google aramaları, markanın pazarlama ağlarını birbirine bağlayan bir yapışkan gibidir. Kullanıcıların karşısına çıkan sonuçların birbiriyle alakalı olması için ise doğru zamanda doğru yanıtlar verilmelidir.’’ diye belirtiyor.

Tüketicilerin konumlarına göre verilen cevaplar markalara kazandırıyor

Peki bu durum pazarlamacılar için ne ifade ediyor? Aslında, her sektör için ortak bir önem taşıyan Google aramalarını markanız için fırsata dönüştürmek sizin elinizde. Çünkü tüketiciler akıllı telefonları ile yaptıkları aramalarda küçük ve ya büyük her türlü ürün ve hizmeti sorguluyor.

‘’En iyi marka diş fırçası’’ , ’’Ankara’da ki en iyi et lokantası’’ ya da ‘’İstanbul’un en iyi oteli?’’ Herhangi bir ürün kategorisinde internet üzerinden en iyisini aratan bir kişi aslında bir yere gitmek ve ya bir ürün satın almak istiyor anlamına gelmektedir.

Yapılan araştırmalar ise akıllı telefon kullanıcılarının kendi lokasyonlarına göre verilen cevaplardan daha çok faydalandığını gösteriyor.

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla