Analiz

Yazlık Fiyatlarının En Uygun Olduğu Lokasyonlar Neresi

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte kiralık ve satılık yazlık arayanların sayısı da arttı. Emlak sektörü hakkında çalışmalarını yürüten zingat.com’da yer alan bir habere göre Türkiye’de satın almak ya da kiralamak amacıyla yazlık evlerin en çok arandığı tatil bölgeleri belli oldu.

Sitenin online ortamlarda yapılan aramalardan elde ettiği verilere göre; Aydın’a bağlı Didim, Türkiye’de en çok yazlık ev araması yapılan lokasyon oldu. Şaşırtan asıl sonuç ise ikinci sırada yer alan Karadeniz- Sakarya kıyısındaki sayfiye ilçesi Karasu. Liste de sırasıyla Bodrum, Kuşadası, Silivri, Balıkesir (sayfiye ilçeleri), Çeşme, Foça, Çanakkale ve Mersin geliyor.

En Pahalı Çeşme, En Ucuz Mersin

Kiralık ve satılık fiyatları ise bölgelere göre değişiklik gösteriyor. En ucuz fiyatlar Mersin’de görülürken ardından Karasu geliyor. Yazlık fiyatlarının en pahalı olduğu ilçeler ise deniz turizmi açısından daha gelişmiş olan Bodrum ve Çeşme oldu. Bodrum’da ki yazlıkların m2’si ortalama olarak5 bin 67 TL olurken Çeşme’de ise fiyatlar 5.193 TL civarında seyrediyor.

 

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla