Analiz Pazarlama Perakende

MasterCard Perakende ve Gayrimenkul Ortaklarına Lokasyon Çözümleri Sunuyor

Lokasyon verisinin sektör farketmeksizin her alanda kullanılabileceğini daha önceki yazılarımızda dile getirmiştik. Bugün ise kredi kartı şirketi MasterCard’ın lokasyon verisi ile markalara çözümler sunan Carto ile yaptığı iş ortaklığından bahsetmek istiyoruz.

Daha önceleri mobil ödeme, Connected Car ve akıllı şehir girişimlerini güçlendirmek için konum zekasından yararlanan şirket, şimdi ise perakende ve gayrimenkul ortaklarına yardımcı olmak için harekete geçti.

”Perakendeyi e-ticaret; Gayrimenkul’u esnek çalışma saatlerindeki değişimler etkiliyor”

Carto’nun pazarlama müdürü Florence Broderick, MasterCard ile gerçekleştirdikleri ortaklığa dair yaptığı açıklamada; perakende de ve gayrimenkul sektöründe özellikle son on yılda yaşanan dönüşüme dikkat çekti. Broderick, perakendecilerin e-ticaret devleri ile mücadele ederken bir yandan da değişen müşteri davranışlarını anlamlandırmaya çalıştığının altını çizdi. Diğer yandan gayrimenkul sektöründe yaşanan değişimin ise daha çok iş çalışma saatlerinin esnekliğine bağlı olarak kısa süreli ofis kiralama modeline döndüğünü belirtti.

Yaşanan bu gelişmeler göz önüne alındığında değişen müşteri davranışlarını ve sektörde yaşanan dönüşümü doğru bir şekilde yönetmek için veri akışına dayalı bir sistemin gerekliliği öne çıkıyor. Bu yeni ortaklık ise kuruluşlara insanların nerede, ne zaman ve nasıl para harcadıklarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

MasterCard ve CARTO’nun iş ortaklığı iki temele dayanıyor

MasterCard Harcama Verileri; şirket müşterilerinin beş yıldır farklı lokasyonlarda ve farklı kategorilerde yaptığı alışverişlerden depoladığı anonim müşteri verilerinden harekete geçti. CARTO ise haritalandırma yöntemleriyle MasterCard’a yardımcı oldu. Ortaya çıkan bu çalışma konum geliştiricileri, tasarımcılar ve veri analistleri kullanımına sunuldu..

MasterCard Perakende Konum Verileri (MRLI); perakendecilerin ve emlak yöneticilerinin, bölge seçim süreci sırasında konum değerlendirme ve kent planlaması için alanları analiz etmelerine yardımcı olmak üzere geliştirildi. Bu sistem ise CARTO’ya dayalı geliştirilmiş ve  Mastercard Harcama Verileri ile güçlendirilmiştir.

Geliştirilen sistemler sayesinde perakende ve gayrimenkul sektörlerinde hizmet veren markalar şu sorulara cevap bulabilecekler;

  • Yakındaki inşaat çalışmaları bölgedeki perakende satıcılarını nasıl etkileyecek?
  • Toplumsal kalkınma projeleri nerelerde ekonomik bir etki oluşturuyor?
  • Belirli bir lokasyonda ne tür bir mağazanın kar edebilir?

 

 

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla