Analiz Pazarlama Teknoloji

AR’nin Etki Edeceği 5 Sektör

Arttırılmış Gerçeklik sadece oyun dünyasında değil birçok farklı sektörde ses getirecek yeniliklere öncülük edeceğe benziyor. Öyle ki AR teknolojisinin 2022 yılına kadar 117.4 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bugün sizler için AR’nin kullanılabileceği sektörlerden oluşan bir liste hazırladık. AR’nin iş dünyasındaki popüler kullanımları;

Eğitim

Arttırılmış Gerçeklik teknolojisi eğitim ve öğretim sektörünü hem öğretmenler hem de öğrenciler için daha eğlencei bir hale getirebilir. Ders kitaplarından öteye geçerek öğrencileri eğitim sürecinde daha aktif olmaya teşvik edebilir. Örneğin, bir sınıfı bir Artırılmış gerçeklik oyun alanına dönüştürerek biyoloji gibi dersleri öğrencilerin daha kolay anlamasını sağlayabilir.

Sağlık

Sağlık,teknolojiden en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Ameliyat yapabilen yapay zekalar, makine öğrenimleri ve tabi ki Arttırılmış Gerçeklik tıbbı yakından ilgilendiren gelişmeler arasında yer alıyor. Artırılmış Gerçekliğin özellikle organların farklı açılardan 3 boyutlu görsellerini sunarak cerrahların başarı oranını arttırması bekleniyor.

Moda ve Kozmetik

Küresel pazarda hizmet veren birçok tekstil markası AR uygulamalarını müşterilerinin kullanımına çoktan sundu bile. Aynı zamanda Arttırılmış Gerçeklik çevrimiçi ve çevrimdışı alışveriş yapanlara kişiselleştirilmiş destek sağlıyor ve doğru ürünü rahat ve kolay bir şekilde seçmelerine yardımcı oluyor.

Müşteriler oturdukları yerden yeni çıkan makyaj malzemelerini deneyimleyebilecek. Onlarca insanın kullandığı testerlardan kurtularak daha hijyenik bir ortamın sağlanacak olması da teknolojinin en güzel yönlerinden biri.

Turizm

Otel oda rezervasyonundan ulaşım ve planlamaya kadar farklı farklı noktalarda artırılmış gerçeklik sayesinde müşterilerinizin seyahatini sorunsuz ve unutulmaz kılabilirsiniz. Odalara, restoranlara, toplantı tesislerine, sosyal olanaklara ve diğer yerlere 360 derecelik turlar sunabilirsiniz. Bu gelişmelerin hem işletme sahibine hem de müşterilerine çift taraflı bir kazanç sağlayacaktır.

Navigasyon

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Google, haritalar uygulaması hakkındaki yeniliklerini tanışmıştı. Onlardan biri de AR desteğiyle yer- yön zarflarını ortadan kaldırmaktı. Kullanıcılar artık akıllı telefonlarının kameraları aracılığıyla Google’ın kendilerine sunduğu AR yol tarifi sayesinde aradıkları adresi kolayca bulabilecekler. Gitmeniz gereken yönde ekranınızda beliren tilki ve yanıp sönen yeşil-kırmızı ok işaretleri size yolunuzu bulmada yardımcı olacak. Google bu konuda öncü oldu ancak kısa zamanda diğer şirketlerinde benzer yenilikleri ortaya çıkacaktır.

Artırılmış Gerçekliğin potansiyeli henüz tam olarak işletmeler tarafından anlaşılmamış olsa da AR teknolojisi iş dünyasında yeni bir dönemin başlangıcını oluşturuyor. Bu yeni teknoloji markaların müşterileriyle olan etkileşim şeklini geliştirmek ve müşteri katılımını artırmak için yakın zamanda kullanımının daha da yaygınlaşılacağı ise uzmanların ortak görüşleri arasında yer alıyor.

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla