Teknoloji

Apple Haritalar Web Sitelerine Eklenilebilecek

Apple geçtiğimiz günlerde düzenlediği teknoloji konferansı WWDC 2018’de geliştiricilerin beta sürümünde kullanabileceği web tabanlı haritalar API’sini tanıttı. Bu gelişme sayesinde yakın zamanda web sitelerinde de Apple Haritalar ’ı görmeye başlayacağız. Bu durumun en çok Google’ı etkilemesi bekleniyor.

Bugüne kadar Apple Haritalar sadece iCloud.com ‘da yer alan ‘’iPhone’umu Bul’’ Sayfası ve Apple Store’a yerleştirilmişti. Buna karşılık en büyük rakipleri Google ve Microsoft ise  haritalarını geliştiricilerinde kendi sitelerine eklemelerine izin veriyordu. Rakiplerine kıyasla kullanım açından başlangıçta bazı eksiklikler söz konusu olsa da kısa zamanda internet sitelerinde Apple Haritalar’ı göreceğiz.

iOS ile benzer sistemde çalışacak

Apple’ın tanıttğı bu yeni arayüzün çalışma prensibi iOS için sunduğu API’nin bir benzeri olması bekleniyor. Geliştiricieler işaretlemek istedikleri kpnumu harita üzerinde seçerek internet sayflarında sabitleyebilecek. Sitelerine gelen ziyaretçiler ise diğer haritalarda olduğu gibi iki nokta arasında rota oluşturabilecek. Uydu ve ya sokak görünümünde haritaları görüntüleyebilecekler.

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla