Teknoloji

Siri Konumunuza Göre Gelen Aramalarınızı Yanıtlayacak

Sesli asistanlar teknolojisinde gelişmeler hız kesmiyor. AppleInside’ın haberine göre Apple, sesli asistanı Siri’yi yakın zamanda yeni özellikleri ile güncellemeye hazırlanıyor. Habere göre teknoloji devinin akıllı asistanı Siri kullanıcılarının yanıtlayamadığı aramalar için arayanlara akıllı mesajlar gönderecek.

Apple’ın patent başvurusuyla gündeme gelen bilgilere göre Siri, o anki durumunuza ve lokasyonunuza göre sizi arayan kişiye akıllı cevaplar gönderecek. Ancak bu özelliğin açık olması için konum bilgilerinizin açık olması gerekiyor.

CarPlay ile entegre çalışacak

Araç içi teknolojilerinin iPhone’u olarak lanse edilen Apple CarPlay’i kullanan sürücüler için bu yeni özelliğin daha da kullanışlı olacağını belirtelim. Artık akıllı asistanınız konumunuzu ve varacağınız nokta arasındaki tahmini varış süresini hesaplayarak bu bilgiyi mesajlarınızda kullanabiliyor. Siri sadece konumunuza göre değil eşzamanlı olarak kullandığınız uygulamalara göre de yanıtlar oluşturması bekleniyor.

Akıllı asistanınız Siri karşı tarafa göndermeniz için size farklı içeriklerde mesaj seçenekleri sunacak. Aynı zamanda mesajınızı göndermeniz için farklı kanalları da sizin isteğinize bırakacak.

Apple’ın bu gelişmeler hakkındaki detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde gerçekleşecek WWDC 2018’de kullanıcılara tanıtması bekleniyor. Patent başvurusu esnasında basına sızdırılan bu görsellerin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz belli değil.

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla