Analiz Perakende

Kampanyalarınız Sadece Hedef Kitlenize Ulaşsın İstemez Misiniz?

Lokasyon teknolojisi sayesinde mağazanızı asla ziyaret etmeyecek kişileri belirleyebileceğinizi ve böylece kampanyalarınızda onları hedefinizden çıkararak boşa harcamalardan tasarruf edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Konum verilerinin doğruluk payı mobil telefonların yaygınlaşmasıyla yavaş yavaş ortadan kalksa da zaman zaman yine de markalar için bir sorun olmaya devam ediyor. Yanlış veriler ile oluşturulan kampanyalar markaları hedeflerine ulaşmalarına engel olurken maddi olarakta zarara uğratıyor.

Lokasyon Verisi Uzmanı PlaceIQ ’u ise bu duruma yeni geliştirdiği Smart Market Area sayesinde zayıf konum verilerinden kaynaklanacak kayıpları en aza indirgeyecek yeni bir çözüm ortaya koydu. PlaceIQ , yeni ürünü ile markalara sadece mağazalarını ziyaret etme ihtimali olan kişilere reklam kampanyalarını göstermelerini sağlıyor. Böylece firmaların konumlarını ziyaret etme ihtimali olmayan kişileri belirleyerek ve firmaları gereksiz reklam harcamalarından koruyarak tasarruf ettiriyor.

Üç Etken; Şube Sayısı, Ürünün Benzersizliği ve Pazardaki Rekabet

PlaceIQ’nun Başkan Yardımcısı Drew Breunig, Geomarketing’e verdiği röportajda insanların markaları ziyaret etmemelerinin birçok sebebi olabileceğini belirtti. Ancak ziyaretlerin özellik perakende şube sayışınıza, ürününüzün niteliğine ve içinde bulunduğunuz pazardaki rekabete bağlı olduğunun altını çiziyor.

Bir markanın her alışveriş merkezinde, şehir merkezinde kısacası her gittiğiniz yerde bir şubesi varsa A-101, Starbucks ve ya Burger King gibi insanların mağazanızı ziyaret etme olasılığı daha yüksektir. Şube sayısı fazla olan markaların hem ulaşımı kolay hem de bilinirliği fazla olur.

Ürününüzün eşsizliği de müşterilerinizin markanızı ziyaret etmeleri için bir sebeptir. Meesela IKEA, A-101 ve ya Burger King’in şube sayısının yarısından da az lokasyonda hizmet verse de ürünlerine olan talep oldukça yüksektir. İnsanlar Ikea’ya gitmek için kilometrelerce yol gelmeyi göze alırlar.

Ziyareti en çok etkileyen ve birçok markanın sıkça karşılaştığı üçüncü neden ise tabi ki pazardaki rekabettir. Müşterilerine Starbucks gibi her noktada hizmet vermek birçok marka için mümkün değil. Ürününüz zaten hizmet verdiğiniz pazarda Ikea ve Apple gibi eşsiz ise reklam kampanyalarınızdan zarar etme olasılığınızda oldukça azdır.

En çok karşılaşılan sorun gibi içinde bulunduğunuz pazardaki rekabet kıyasıya ise sizde üçüncü gruba dahilsiniz demektir. Bunun içinde gereksiz reklam kampanyalarından kaçınarak tasarruf etmenin yollarını bulmalısınız. Lokasyon teknolojileri ise tam bu konuda imdadınıza yetişiyor ve hedef kitlenizi belirleyerek sadece onlara ulaşmanızı sağlıyor. Gereksiz reklam harcamalarında tasarruf ettiriyor. Bu konudan ayrıca müşteri sadakati için lokasyon analitiği de çok önemli bir konu.

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla