Teknoloji

Snapchat Lokasyon Yatırımlarıyla Rakiplerini Korkutuyor

Instagram başta olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu tarafından formatı kopyalanan Snapchat yaptığı yeniliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle Placed şirketini satın almasıyla rotasını lokasyona çeviren Snap Inc., yeni bir güncelleme ile karşımıza çıkıyor; Kullanıcılar artık konumlarını birbirleriyle paylaşabilecek.

Acımasızca rakipleri tarafından taklit edilen Snap Inc. aslında Instagram ve Facebook’a kıyasla daha samimi bir ortam olma yolunda ilerliyor. Özellikle son zamanlarda yakın arkadaş çevresi ile sadece Snapchat üzerinden paylaşımlarda bulunan bir kitle oluştu. Snap Inc’in bu yeni güncellemesi de bu noktadan hareket ediyor.

Snapchat’i rakiplerinden ayıran en önemli yanı SnapMap. Instagram kendi haritasını oluşturana kadar da Snap’in bu konuda yaptığı her yatırım onu en yakın rakibinin bir adım ötesinde tutacağa benziyor.

Spam İsteklere Maruz Kalmayacaksınız

Artık uygulamaya girip arkadaşınızın kullanıcı adına birkaç saniye dokunduğunuzda kendisi ile konumunuzu paylaşabilir ya da ondan size konum göndermesini rica edebilirsiniz. Özellik yalnızca çift yönlü arkadaşlarda çalışıyor. Böylece Kardashianlar’dan lokasyon talebinde bulunamayacak ve ya bir bloggersanız kendi takipçilerinizin spamlerine maruz kalamayacaksınız.

Geçtiğimiz yıl kullanıcılara sunulan Snap Map, kullanıcılara konumlarını sadece istedikleri kişiler ile paylaşma ya da hayalet modu gibi seçenekler sunuyordu. Snap bu yeni özelliğiyle hayalet modunu tercih eden kullanıcılarının da gönlünü kazanmayı amaçlıyor.

Şimdilik sadece bazı kullanıcılar üzerinde test edilen yeni güncellemenin yakında bütün kullanıcılara sunulması bekleniyor.

 

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla