Teknoloji

Toyota ve BMW’den Apple CarPlay Hamlesi

Araç içi teknolojilerinin iPhone’u olarak lanse edilen Apple CarPlay, aracınızı sürerken iPhone’unuz ile yapmak istediğiniz şeyleri gerçekleştirmenize yardımcı olan bir uygulamadır. Sadece bazı otomobil markalarının belirli modellerinde hizmete sunulan uygulama hakkında Detroit Araba Fuarı’nda iki büyük gelişme yaşandı. Yıllardır Apple ile anlaşması bulunan Toyota ilk uyumlu modelini tanıtırken; BMW ise ücretsiz erişilebilen uygulamaya artık sürücülerin ücretli üyelik ile ulaşılabileceğini duyurdu.

Toyota 2019 modelleri CarPlay’i destekleyecek

İlk günden beri CarPlay ile işbirliği yapan firmalar arasında yer alan Toyota, geçtiğimiz hafta Amerika’da düzenlenen Detroit araba fuarında yıllar sonra uygulamayı destekleyen ilk aracını tanıttı.

CarPlay akıllı telefon uygulamalarını araçların bilgi-eğlence ekranına yansıtarak sürücülerin telefonlarındaki haritalar, müzik ve mesajlaşma gibi özelliklere erişmelerini sağlıyor. Toyota 2019 yılından itibaren uygulamayo destekleyen Avalon Sedan’ın satışa sunulacağını belirtti.

Toyota’nın Genel Müdür Jack Hollis; Siri, Alexa gibi sesli asistanların Avalon’dan itibaren gelecekteki Toyota araçlarında da standart olacağını belirtti.

BMW üyelik sistemini getiriyor

Apple CarPlay aslında ücretsiz bir uygulama olarak otomobil sahiplerine sunuluyor. Lüks otomobil firması BMW ise kurulumundan ücret alan (300 USD) ilk marka olarak daha önce de dikkatleri çekmişti. Şimdilerde ise yıllık üyelik sistemini getireceği iddia edildi.

BMW müşterilerine uygulamayı ilk sene ücretsiz olarak sunacak. Ancak sonrasında hizmetin devam etmesini isteyen kullanıcılarına yıllık 80 dolarlık bir abonelik ücreti talep edecek.

Detroit Oto Şov’da, BMW teknoloji ürün yöneticisi Don Smith, hizmeti bu şekilde sunmalarının tüketici odaklı olduğunu dile getirdi. Smith Böyle yaparak müşterinin hizmeti değiştirebilmesine izin verdiklerini belirtti. çünkü çoğu kişinin CarPlay’i satın aldıktan bir süre sonra Android’e geçmek isteyebileceğini ve üyelik sistemi ile müşterilerine bu opsiyonu sunduklarının altını çizdi.

 

 

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla