Analiz Pazarlama Perakende

Lokasyon Verisi Pazarlamacıların İlk 3 Hedefi Arasında Yer Alıyor

Lokasyon verisi reklamdan müşteri ilişkilerine kadar pazarlamanın her aşamasında kullanılabiliyor. Otomobilden giyime hatta gıda ve restoran sektöründe dahi tüketici ile marka arasındaki dijital ve fiziksel bağı güçlendiriyor. Tüm bunları analiz edebiliyor.

Coğrafi veri konusunda uzman şirket PlaceIQ’nun CEO’su Duncan McCall verdiği röportajda lokasyon temelli verilerin günümüzde ana akım haline geldiğini belirtti. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise lokasyon teknolojisinin markalara yaşadığımız mobil çağa ayak uydurmasını kolaylaştırdığını söylüyor.

Lokasyon verisinin markalar için öncelikli hale gelemsinin bir diğer sebebi ise hedef kitlelerine ulaşmalarını kolaylaştırması. Artık pazarlamacılar müşterileri ile eskisinden çok daha fazla etkileşim içerisindeler.

Konum verisi ilk başta sadece mobilde kullanılırken şimdi omni-channel pazarlamanın (müşterinin gözünden tüm pazarlama aşamalarını birbiriyle dengelemek ve bağlantılı hale getirmek için deneyimi tüm kanallarda yönetmek) her alanında çözüm sunacak hale geldi. Tüm bunlara ek olarak şirket içi iş kararlarınızı da analiz etmeye yarayacak bir veri türü.

Pazarlamacıların ilk üç hedefi arasında lokasyon verisi bulunuyor

Yapılan araştırmaya göre pazarlamacıların %81’i lokasyon verisini pazarlamadaki en önemli iki unsurdan biri olarak belirtiyor. Katılımcıların %47’si ise omni-channel pazarlama anlayışını geliştirmek için lokasyon verisinin bu yılki ilk üç önceliklerinden biri olduğunu söylüyor.

McCall, lokasyon verisinin her geçen gün daha da önemli hale geldiğini belirtiyor. Ancak istenmeyen sonuçların ortaya çıkmaması için bu konuda eğitiminde şart olduğunun altını çiziyor.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla