Analiz Pazarlama Perakende

POS Sisteminindeki Müşteri Verilerini Kullanarak Etkili Kampanyalar Oluşturabilirsiniz

Bulut tabanlı POS sistemlerinde biriken verilerin pazarlama için kullanılması aslında oldukça yeni bir fikir. Birbirileri ile entegre edilmiş satış noktaları sistemini (POS) kullanmak daha kararlı bir pazarlama stratejisi oluşturmak isteyen firmaların tercihleri arasına girdi bile. Bireysel müşterilere direkt ulaşmada ise markaları bir adım daha ileriye götürebilecek alt yapıya sahip.

Biz de sizin için POS verisinden faydalanmanın yollarını derledik…

Rezervasyon verileri ile POS verilerini birleştirerek restoranınıza gelen müşterilerinizi daha iyi tanımlayabilirsiniz. Mesela belli bir süre içerisinde restoranınıza daha önce de gelmiş bir müşterinizin yaptığı menü tercihlerine bakarak müşterinize kişiselleştirilmiş önerilerde bulunabilirsiniz.

Farklı lokasyonlarda bulunan şubeleriniz arasındaki sistemleri birbiri ile ne kadar çok entegre ederseniz müşterilerinize sunacağınız hizmette o kadar kaliteli olabilir. Daha önce her hangi bir şubenize giden müşterinizin en son hangi yemeğinizi tercih ettiğini görmesi onu memnun edecektir.

Büyük markalar için özellikle (franchiseing ile çalışanlar) bu veriden yararlanmak biraz daha karmaşık olabilir. Ancak doğru konumlandırıldığında müşterilere sunacağı eşsiz kişiselleştirilmiş hizmet sayesinde markalarına olan olumu geri dönüşümün katkılarını çok rahat görebileceksiniz.

Stokları Doğru Yönetmenize Yardımcı Olacak

Bir markanın her şubesinde yaptığı aynı kampanya bazı şubelerinde büyük bir ilgi ile karşılaşıp bütün stokları tüketirken diğerlerinde hiç ilgi görmeyebiliyor. İşte POS verileri kullanılarak hayata geçirilen bir kampanya ile bu karmaşıklığın da önüne geçebilirsiniz. Hangi bölgedeki mağazanızda hangi ürünün daha çok ilgi gördüğünü saptayarak bölgesel kampanyalar oluşturabilirsiniz.

POS verileri kullanılarak kampanya oluşturmanın bir başka yönü ise kampanyanın stoklara etkisini öngörebilir ve buna göre önlemler alabilirsiniz. Hangi şubenin hangi ürünü daha çok sattığını analiz ederek sezon indirimleri öncesinde şubeleriniz arasında ürün-stok değişimini gerçekleştirebilirsiniz.. Böylece kampanyalarda karınızı da artırabilirsiniz.

Müşterilerinizi daha iyi tanımlamak için onlar hakkında veri analizlerinde bulunmak sizin için her zaman kar olacaktır. POS sisteminde biriken müşteri verilerini ise çöp olarak değil markanıza yararlı hale getirmek yine sizin elinizdedir.

Location Brain’i twitter üzerinden takip etmeyi unutmayın: twitter.com/locationbrain

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla