Analiz

İstanbul En Çok O Şehirden Göç Alıyor

Haydarpaşa’nın merdivenlerinde durup ”seni yeneceğim İstanbul ” diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Mekan 80’lerdeki tren garı değil. O zamanın kahramanları da şimdilerde iş adamı ya da köyüne çoktan dönmüş bir emekli, kim bilir? Yıllar geçse de aslında durum çok farklı değil. İstanbul hala Anadolu’dan göç alıyor. Bizde merakımıza yenik düşüp sizin için İstanbul’un göç haritasını oluşturduk. İstanbul hangi şehire göç verip hangisinden göç alıyor detayları ile sizi bekliyor.Türkiye’de son nüfus sayımına göre toplam 79 milyon 500 bin kişi yaşıyor. Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’da ise yaklaşık olarak 14 milyon 8 yüz bin kişi yaşıyor.

Ankara, Tokat, Van, İzmir ve Kocaeli; İstanbul’a en çok göç veren iller arasında yer alıyor. Ankara 18 bin 66 kişi ile ilk sırada yer alıyor. İkinci olarak ise 13 bin 844 ile Tokat geliyor. İzmir 13 bin 237 kişi ile üçüncü sırada bulunuyor. Karaman, Burdur ve Kırşehir ise en az göç veren iller.

İstanbul’da göç veriyor

İstanbul gün geçtikçe kalabalıklaşıyor ama dışarıya da göç vermeye devam ediyor. Göç verdiği şehirler arasında Kocaeli ve Tekirdağ gibi komşuları ilk sırada yer alıyor. Ankara, Ordu, Giresun ise İstanbul’un göç verdiği diğer iller. Oluşturduğumuz Haritada da görüldüğü gib Kilis, Karaman ve Burdur en az göç verdiği iller arasında bulunuyor. Ayrıca İBB açık veri portalı ile İstanbul hakkında bazı verilere de bakabilirsiniz.

Location Brain ekibinin oluşturduğu diğer haritalara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca benzer hizmetler veren, Maptriks firmasının bu hizmetlerini merak ediyorsanız iletişim kısmından ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla