Teknoloji

Snapchat Arttırılmış Gerçeklik Platformu ile Sınırları Aş

Neden senin tasarladığın bir heykel Eyfel Kule’sinin önünde yer almasın? Belki de Amerika’nın yeni özgürlük sembolünü sen dikeceksindir kim bilir? Nasıl mı? Markalar kendi arttırılmış gerçeklik platformlarını oluşturarak hem kitlesini genişletmeyi hem de teknolojiye ayak uydurmayı amaçlıyor. İşte Snapchat arttırılmış gerçeklik güncellemesi…

Snap Inc. lokasyon merkezli arttırılmış gerçeklik lenslerini geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir kongrede duyurdu. Şirket, Pop-Art sanatçısı Jeff Koons ile geliştirdiği yeni bir sanal gerçeklik platformunu tanıttı.

Fotoğraf ve video gibi görsel iletilerin önemi gün geçtikçe artıyor. Snapchat’i ise diğer sosyal platformlardan ayıran en önemli yanı görsel iletişime verdiği önem. Güçlü yanının fakında olan şirket teknolojiye ve lokasyona yaptığı yatırımlar ile kendini geliştiriyor.

Sanal Sergi ile Sınırları Aş

Snapchat, Knoos’ un ikonik heykellerini dünya üzerindeki önemli tema parklara balon simgeler halinde yerleştirdi. İlk olarak ABD, Kanada, İngiltere, Paris, Avustralya ve Brezilya’daki önemli parklar projenin hedefleri arasında yer alıyor. Kısa zamanda ise küresel ölçekte yaygınlaşması bekleniyor.

Güncelleme ile gelecek bu yeni özelliğin bir diğer yönü ise platformun tüm sanatçılara açılacak olması. Yani artık sizde Eyfel Kulesi’nin önüne kendi tasarladığınız heykeli yerleştirebileceksiniz. Sanatçılar Snapchat arttırılmış gerçeklik platformu sayesinde hiç gitmedikleri ülkelerde sanal sergi açabilecek. Sahi, sınırları aşmak teknoloji ile mi mümkündü?

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla