Analiz Pazarlama

Derbiye reklam Vermek Sadece Büyük Markaların Elinde Mi?

Şampiyonun belirleneceği derbinin devre arasında televizyon kanalına sadece 30 saniye sürecek bir reklam vermek ister misiniz? Peki bu reklam için ne kadarı gözden çıkarmaya hazırsınız? 10.000 mi dediniz? 20.000 mi? Maalesef ama en az 150.000’i gözden çıkarmanız gerekiyor. Kulağınıza mantıklı geldi mi? Aslında bizim bir önerimiz daha var; az bütçeyle lokasyon merkezli bir mobil reklama ne dersiniz?

Televizyon izlerken reklamlarda hep belirli büyük marklara yer verildiğini fark etmişsinizdir. Bunun öncelikli nedeni tv reklamcılığının gezindiği yüksek meblalar. Küçük yerel bir işletme hatta orta ölçekli bir perakendeci de olsanız tv’ye reklam vermek bütçenizi oldukça zorlar. Ancak teknolojinin gelişimiyle gözden kaçırmamanız gereken bir nokta var. Reklam verebileceğiniz tek mecra gazeteler ve televizyon kanalları değil. Mobil telefonlar aracılığıyla da hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.

Konum Verisi IN- Anket Verileri Out

İşte mobil reklamcılık sayesinde sizde firma olarak bir derbiye reklam verebilirsiniz. Markanızın, stadyum etrafında yer alan şubesi için lokasyon merkezli bir kampanya yürüterek hedef kitlenize ulaşabilir hem de kampanyanızın size geri dönüşünü ölçümleyebilirsiniz.

Akıllı telefon kullanıcılarından anonim olarak sağlanan konum verileri sayesinde belirlediğiniz bölgeye giren potansiyel kullanıcıları firmanızdan haberdar edebilirsiniz. Anket verileri gibi geç toplanan ve analizi uzun süren yöntemler yerine konum verisinden faydalanmak size zamandan da kazandıracaktır. Kullanıcılardan sürekli olarak güncellenerek gelen konum verileri sayesinde uzun pazar araştırmaları ile uğraşmadan hedef kitlenizle etkileşime geçebilirsiniz.

Her zaman dediğimiz gibi merkezine lokasyon teknolojilerini alarak yaptığımız haberlerle ister spor sektöründe hizmet verin, ister sinema ya da başka bir sektörde bizim öncelikli hedefimiz; sizi içinde bulunduğunuz pazarın en karlı konumuna ulaştırmak. Siz Location Brain’i takip ettikçe müşterileriniz de sizi takip edecek.

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla