Analiz Pazarlama

Lokasyon Merkezli Kampanyalarda Gözden Kaçırmamanız Gereken Noktalar

Müşterilerinizi gerçek zamanlı olarak hedeflemek ister misiniz? Müşterileriniz nerede yaşar, hangi meslek grubundandır, alışkanlıkları nelerdir…   Tüm bunlar kulağınıza karmaşık gelse de aslında teknoloji ile o kadar da zor değil. Peki lokasyon merkezli kampanyalar oluştururken gözden kaçırmamanız gereken noktalar neler?

Size Sunulan Verilerin Kaynağını Araştırın

Lokasyon merkezli kampanya oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta birlikte çalıştığınız firmanın analizlerinin sizin hedef kitlenizle uyuşup uyuşmadığı. Size sundukları konum verilerinin kaynağını araştırmanız bu nokta da yapmanız gereken en doğru hamledir. Unutmayın; temiz veri, tam isabet.

İçeriğinizi iyi düşünün

Bill Gates’in de dediği gibi ”Content is King” doğru konum verilerini topladıktan ve ulaşmak istediğiniz hedef kitleyi belirledikten sonra yapmanız gereken şey; kaliteli içerik üretmektir.

Konuma dayalı reklamların etkisi günümüzde oldukça büyüktür. Müşterilerinize doğru lokasyonlarda ve doğru zamanda ulaştığınız takdirde size geri dönüşü mutlaka olacaktır. Hava durumundan  yoldaki trafiğe kadar birçok veriyi anlık olarak bildiren akıllı telefonlar sayesinde sizde müşterileriniz ile o anki duruma göre kişiselleştirilmiş reklam içeriklerini paylaşabilirsiniz.

Ürününüz ile birlikte güven de sunun

İster hizmet sektöründe çalışın isterseniz de kozmetik ticaretin her alanında en önemli olan ilk nokta müşteriye verdiğiniz güvendir. Lokasyon merkezli kampanyalar oluştururken de kişiselleştirilmiş içerikleriniz ile müşteri ile aranızda oluşan bağ tamamen şeffaflaşır. Bu durum daha önce hiç olmadığı kadar karşılıklı güven ilişkisini gerektirir.

Son olarak unutmayın ki; akıllı teknoloji, akıllı fikirler ile birleşmedikçe markalara tam anlamıyla fayda sağlayamaz.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla