Analiz Pazarlama Perakende

Perakende Markanızı Teknolojik Yatırımlar ile Güncelleyin

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre bu yıl noel tatilinde perakendecilerin mağaza içi teknolojik yatırımları müşterilerin alışverişi alışkanlıklarında büyük etki yapacak. Araştırmanın sonuçlarını sadece Noel ve Amerika ile kısıtlamak aslında doğru olmaz. Türkiye ve diğer ülkeler içinde yapılan bu tür teknolojik yatırımlar perakende markalarının geleceği hakkında belirleyici rol oynuyor.

E-ticaret ve fiziksel alışverişin kıyasıya verdiği rekabet gittikçe kızışıyor. Amazon ve Alibaba gibi küresel hizmet veren online alışveriş siteleri perakende zincirlerini korkutuyor. Ancak teknolojik yatırımlarını arttıran bazı markalar ise devlere kafa tutmaya hazırlanıyor.

Gerçek zamanlı konum verileri, kişiselleştirilmiş mobil uygulamalar ve arttırılmış gerçeklik gibi teknolojik yatırımlar, perakende zincirlerine çevrimiçi ve çevrimdışı alışveriş seçeneklerini birleştirmek için büyük bir fırsat sunuyor.

İşte şimdiden teknoloji yatırımlarına hız veren iki şirket;

  • Toys R Us; bir zamanlar Türkiye’de de hizmet veren oyuncak devi zorlu ekonomik süreçlerden geçti. Bu yıl noel tatilinden önce yaptığı teknolojik yatırımlar ile ise yeniden adından söz ettirdi. Arttırılmış gerçeklik ile mağazalarını yetişkinler için bir oyun alanına dönüştürdü. Aynı zamanda uzun rafları incelemeye vakti olamayan ebeveynler için çevrimiçi ve fiziksel alışveriş seçeneklerini de bir araya getirdi.
  • Yılda ortalama 40 milyon alışverişin yapıldığı Mall of America‘da yaptığı teknolojik yatırımlar ile dikkat çekiyor. 27 bin metrekarelik geniş bir alana sahip alışveriş merkezi kendi mobil uygulaması içerisine eklediği navigasyon ile müşterilerini rahat ettiriyor. Böylece aradığınız yeri bulana kadar zaman kaybetmek yerine uygulama üzerinden istediğiniz cafeyi ve ya mağazayı aratabiliyorsunuz. Ayrıca avm ile ilgili sorunlarınızı mobil uygulama üzerinden de tamamen eş zamanlı olarak cevaplanıyor.

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla