Perakende Teknoloji

Arttırılmış Gerçeklik ile Rakiplerinize Fark Atın

Arttırılmış gerçeklik artık eskisinden daha çok konuşuluyor. Akıllı telefonların kameralarındaki teknolojik gelişmelerin ve sosyal medya uygulamalarının bu konuda katkısı büyük. Bugün sizlere perakendeciler içinde kritik önem taşıyan arttırılmış gerçekliği nasıl kullanabileceğinize dair ipuçlarından bahsettik.

İletişim zaman zaman devrimler ile yeni boyutlar kazanır. Arttırılmış gerçekliğinde tüm dünyada böyle bir devrim yapacağı düşünülüyor. Marka olarak geleceğin teknolojisini görmezden gelmek yerine bu teknolojiye yatırımlarınızı artırabilirsiniz.

Teknoloji Sınır Tanımıyor

E-alışveriş ve M-alışverişlerinizde (mobil alışveriş) mağazadaki kaliteyi yakalamak arttırılmış gerçeklik ile mümkün olabilir. Müşterilerinizin online alışverişleri esnasında yaşadıkları ”acabaları” en aza indirgemek için arttırılmış gerçeklikten yararlanabilirsiniz. Ürünün ölçeklendirilmiş 3 boyutlu halini sunarak müşteriye ürün varmış hissi yaşatabilirsiniz.

Gelin teknoloji hayallerimizi biraz daha zorlayalım. Sıkışık market rafları yerine arttırılmış gerçeklik ile donatılmış raflara ne dersiniz? Hem siz metrekareden tasarruf edebilirsiniz hem de ziyaretçilerinizin alışverişi daha kaliteli  hale gelebilir. Yine müşterileriniz dilerse çevrimiçi ve ya çevrimdışı olarak ödeme yapabilecek.

Peki market içindeki deneyimi müşterinin akıllı telefonuna yansıtmaya ne dersiniz? Sanal ortamda gerçekmiş gibi marketinizin içinde gezebilecek olan müşteriniz, ihtiyaçlarını online olarak isteyebilecek.

Derin Araştırmalar Yerine Hologramlar

Ürünler hakkında detaylı bilgiler de arttırılmış gerçeklik sayesinde uzun araştırmalara gerek kalmadan tek seferde denenebilir. Oluşturulan hologramlar sayesinde ürün üzerindeki istediğiniz modu sanki gerçekmiş gibi deneyimleyebilirsiniz.

Düşünebildiğimiz hiçbir teknolojik gelişme aslında uzak değildir. Yazdıklarımız size hayal ürünü gibi gelse de aslında önümüzdeki 3 yıl içerisinde hayatımızın bir rutini olmuş olabilirler.

Sizde hizmet verdiğiniz sektörde yeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız, perakende satış faaliyetiniz için arttırılmış gerçeklik uygulamalarını geliştirmeye başlayabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla