Analiz Pazarlama Perakende Teknoloji

Yeni Yılda Hangi Teknolojik Gelişmeler Hayatımızı Etkileyecek

Yeni yılda bizi hangi teknolojik gelişmeler bekliyor? Hangilerinin hayatımızdaki yeri daha da artacak?  Tabi ki yıl içerisinde karşılaşacağımız teknolojik gelişmeleri tam olarak bilemeyiz ancak 2017 yılından bize kalan ipuçları ile hareket ederek bir yazı kaleme aldık.

Lokasyon Teknolojileri Yapay Zeka ile Desteklenecek

Reklam sektörü geçtiğimiz yıl ciddi bir şekilde televizyon ve gazetelerden dijital ortama kaydı. Artık markalar müşterilere daha çok mobil uygulamalar ve internet üzerinden ulaşmaya çalışıyor. Ancak kullanıcılara mobil uygulamalarda reklamları kaldırma seçeneği de sunuluyor. Bu durum markaları geri kalan tek sonuca götürüyor; lokasyon merkezli reklamcılık.

2017 yılında birçok marka müşterilerinin tarihsel konum verilerini ve davranışlarını analiz ederek onlar hakkında ayrıntılı bilgilere ulaştı ve buna göre reklam kampanyaları oluşturdu. Önümüzdeki yıl da lokasyon teknolojilerinin yapay zeka ile birleştirilerek daha da gelişeceğinden şüphemiz yok.

Sesli Asistanlar Klasik İçerik Anlayışını Değiştirecek

2018’in, sesli asistan teknolojilerinin yılı olacağını söylemek yanlış olmaz. Pazarlamacıların sesli asistanlar için yeni pazarlama stratejileri geliştirmesi gerekiyor. Yeni bir pazarlama ortamı olan sesli asistanlar klasik reklam içeriği anlayışının da değişmesinde rol oynayacak.

Bitcoin ve Blockchain 2018’de de Bizimle

2017’de en çok konuşulan konulardan biri de tabi ki Bitcoin olmuştu. Tamamen denetimsiz bir dijital para birimi olması, hatta ani değer kazanış ve kaybedişleri bile bir yatırım aracı olarak görülmesini engelleyemedi. Yeni yılda Bitcoin ile birlikte hayatımıza giren blockchain kavramı üzerinde de bol bol konuşacağa benziyoruz.

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla