Teknoloji

Google Haritalar’ın Yeni Güncellemesi ile Artık Duraklar Kaçmayacak

Toplu taşıma araçlarında herkesin endişe ettiği ortak bir konu vardır; ineceği durağı kaçırmak. Hatta daha da kötüsü bilmediğin bir yere giderken hangi durakta ineceğinden tam emin olamamaktır. İşte artık tüm bu endişeler Google Haritalar’ın son güncellemesiyle son bulacağa benziyor.

Google, 2017 yılı boyunca Haritalar uygulamasına birçok güncelleme getirerek hayatımızı kolaylaştırdı. Aracını nereye park ettiğini unutanlar, yolda hangi ayrımdan döneceğine emin olamayanlar ve motorsiklet sürücüleri için gelen güncellemeler bunlardan sadece birkaçı. Şimdi de toplu taşıma araçlarını kullananlar için küçük ama kullanışlı bir güncelleme ile karşımızda.

Araç Durağa Yaklaştığında Kullanıcılara Uyarı Bildirimleri Gönderilecek

Google, Haritalar üzerinden rota oluşturan kullanıcılarına otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarını kullandıkları takdirde; hangi durakta inmeleri gerektiğini belirtecek. Araç durağa yaklaştığı sırada kullanıcının ana ekranı üzerinde uygulama açık olmasa dahi kullanıcılara hatırlatıcı bildirimler gönderecek.

Yeni güncelleme şimdilik sadece sınırlı sayıda kullanıcıda test ediliyor. Şu an için Türkiye’de kullanıma sunulmayan bu özelliğin yakında tüm dünyada aktif hale getirilmesi bekleniliyor. Peki Google’ın 2018 yılında gerçekleştireceği yenilikleri heyecanla bekleyen bir tek biz miyiz?

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla