Teknoloji

Google Haritalar’a Motosiklet Modu Geldi

Google, haritalar uygulamasına motosiklet sürücüleri için gelen yeni güncellemesini tanıttı. Peki yeni güncelleme ile motor kullanıcılarını ne gibi kolaylıklar bekliyor?

Google Haritalar’ı otomobil ve yayaların rotalarını oluştururken yaptığı gibi motosiklet sürücüleri için de kullanılabilecek en kısa rotayı belirliyor. Ayrıca güncelleme ile varış noktası yakınındaki park yerlerinin olup olmadığını ve yolun tıkanıklığını da gösteriyor.

Yeni güncellemenin en güzel özelliklerinden biri ise sesli asistan ile de çalışabiliyor olması. Sürücüler böylece motor kullanırken sesli asistan yardımı ile rotalarını da oluşturabiliyor.

Şimdilik Hindistan Kullanılıyor

Google Haritalar’ın motor sürücüleri için hazırladığı yeni özellik şu an için sadece Hindistan’da kullanılabiliyor. Ancak yakın zamanda tüm dünyada aktifleştirilmesi bekleniyor.

Yeni özelliğin ilk önce Hindistanda kullanıma sunulmasının altında yatan sebepler arasında buradaki motorsiklet kullanımının yüksek olması yatıyor. Bir diğer sebep ise Hindistan’daki yolların dar ve motosiklet sürücüleri için tehlikeli olması geliyor.

Google Haritalar ile ilgili diğer makaleleri okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla