Analiz Pazarlama Perakende

2017 yılının yükselen trendi; mobil

Mobil telefonların hayatımızdaki yeri her geçen gün artıyor. Mobil; otomotivden giyim sektörüne kadar her alanda marka ile müşteri arasındaki iletişimi ve etkileşimi güçlendiriyor. 2017 yılının yükselen trendlerinin arasında da mobil ilk sırada yer alıyor.

Hedeflenmiş Kitleye Ulaşım (Targeted Audience)

Gazete, televizyon ve radyo gibi geleneksel medya kanallarına reklam vermek hem pahalı hem de hedef kitlenize doğrudan ulaşacağınızı garantilemiyor. Mobil üzerinden verilen reklamlar ise görüntülenme üzerine ücretlendiriliyor ve sizin hedeflediğiniz kitleye ulaşıyor. Bu da kampanyanızı ölçümlenebilir yapıyor. Yani karınızı arttırmanıza yardımcı oluyor.

Mobil telefonlar hem müşteriye ulaşımda bir araç olabilirken hem de markalar için müşteri davranışlarını anlamak içinde bir veri kaynağı niteliğinde. Kullanıcıların anlık lokasyon verilerinin anonim olarak depolayarak kampanyalar oluşturan birçok firma mevcut.

Arttırılmış Gerçeklik ve Mobilin Gücü

2017’nin yükselen trendlerinden biri de hiç şüphesiz Arttırılmış Gerçeklik. Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını değiştiren mobil, arttırılmış gerçeklik ile birleşince devrim niteliğinde oldu. Artık tüketiciler mobil uygulamalar ile ürünü satın almadan, almış gibi oluyor. arttırılmış gerçeklik sayesinde deneyimleyebiliyor.

Arttırılmış gerçekliği bu kadar ön plana çıkaran gelişmelerden biri ise mobil denince ilk akla gelen marka olan yine Apple sayesinde oldu.WWDC17’de iOS11 ile birlikte ARKit platformunu da tanıtan Apple yeni ürünlerindeki artırılmış gerçeklik desteği ile tüketicilerin kalbini feth etti.  Konu hakkında daha önce yazdığımız ARKit makalesine göz atabilirsiniz.

 

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla