Pazarlama Perakende

Yılın Son Fırsatını Değerlendirmek İçin Acele Edin

Perakendecilerin tüm yıl beklediği kazancı sağlamak için ”yılbaşı alışverişi” sezonu sene sonundan önceki son bir çıkış olabilir. Uzmanlar doğru stratejiler ile markaların fırsat sezonunda fark oluşturabileceğini belirtiyorlar. Aralığın bitmesine 2 hafta kalmasına rağmen adımlarınızı doğru atarsanız beklentilerinizin üstünde bir tatil sezonu geçirebilirsiniz. İşte yılın son fırsatını değerlendirmeniz için yapmanız gerekenler…

Kendinizi Hatırlatın

Mağazanızdan daha önce alışveriş yapmış müşterilerinizin konum verilerini analiz edebilirisiniz. Böylece geofencing teknolojisinden faydalanarak belirlediğiniz sınırlar içerisine giren müşterilerinize bildirimler gönderebilirisiniz.

Zaman sıkıntısı çeken yoğun insanlar için mağazaya gidip alışveriş yapmak çok kolay olmayabilir. Sizin marka olarak internet sitenizden ve ya mobil uygulama üzerinden onlara sunacağınız ”Hemen Al” seçeneği onlar için büyük bir kurtarıcı olabilir. Tabi sizin içinde karınızı arttırmanız için aynı büyüklükte bir fırsat da diyebiliriz.

Sezonları Takip Edin

Sadece yılbaşı sezonu için değil her zaman kültürel sezonları, pazarlama taktikleriniz için takip etmeli ve doğru değerlendirmelisiniz. Uzmanlar tüketicilerin, onlarla aynı zamanda aynı heyecanı yaşayan markalar ile duygusal bir bağ kurduğunu belirtiyorlar.

Müşterilerinizin size olan güvenini artırmak sizin elinizde. Yılbaşı bayramlar gibi özel günlerde, onlara sunacağınız hızlı teslimat, ücretsiz kargo ve hediye çekleri gibi extra fırsatlar müşterilerinizi size daha çok bağlayacaktır.

Hedef kitlenizi markanıza sadık hale getirmek için 2018 yılında da dönemsel fırsatları değerlendirmekten kaçınmayın. Özel günlerin yanı sıra size her zaman dediğimiz gibi önümüzdeki yılların yükselen trendi lokasyon teknolojileri ve mobil etkileşimi asla küçümsemeyin.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla