Analiz

Turizm Sektörünün Hedef Kitlesine Ulaşması Zor Mu

Yılbaşı ve ardından gelecek olan Sömestr tatilinde milyonlarca kişinin seyahat etmesi bekleniyor. Havalanları ve otobüs terminalleri yine tatile giden veya memleketlerine dönen insanlar ile dolacak.  Turizm sektöründe hizmet veren markalar için bu kalabalık fırsat niteliğinde. Biz de bu dönemi en doğru şekilde değerlendirmenin yollarını sizler için analiz ettik.

İstanbul’da iki havalanında yılda toplam 80 milyondan fazla yolcu seyahat ediyor. Bu yolcuların bazıları sadece tatil için bazıları ise iş için seyahat ediyor. Kimileri yerli kimileri ise yabancı turist. Bir uçakla aynı şehire seyahat edenleri incelediğimizde de herkesin yolculuğa çıkma amacının farklı olduğunu söyleyebiliriz. Peki her şey bu kadar karmaşık ve kalabalıkken markalar kendi hedef kitlelerine nasıl ulaşabilirler?

Doğru Analiz – Doğru İçerik

Firmalar geo-fencing teknolojisinden yararlanarak havalanları ve terminallerdeki yolcuların, kullandığı teknolojik cihazlardan sağlanan veriler ile kişilerin davranış ve alışkanlıklarını analiz edebilir. Böylece pazarlamacılar yolcuların konum verileri ile geçmişteki davranışlarını birleştirebilirler. Bu tür bir analiz her yolcuyu bir diğerinden ayırarak kendi hedef kitlesine ulaşmasında markaya yardımcı olacaktır.

Yaptığınız çalışmalar sonucunda hedef kitlenize daha kişiselleştirilmiş reklam içerikleri sunabilirsiniz. Müşterilerinize, lokasyon teknolojilerinden faydalanarak oluşturduğunuz kişiselleştirilmiş içeriklerinizi sunduğunuzda aranızdaki etkileşimin arttığını da göreceksiniz.

Turizm sektöründe hizmet veren markalara katılıyoruz. Evet biz de kabul ediyoruz ki en zor analiz edilen hedef kitlelerinden biri seyahat halinde olanlardır. Ama inanın ki işinizi kolaylaştırmanın tek yolu ise lokasyon zekası ile birleştirilmiş analizlerden geçiyor. Küçük bir hatırlatma; hedef kitlenize ulaşacağınız gibi oluşturduğunuz kampanyanın size geri dönüşünü de ölçümleyebileceğinizi unutmayın.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla