Teknoloji

Aracınızın Yerini Artık Unutmayacaksınız

Dünyaca ünlü navigasyon ve haritalama uygulaması Google Haritalar’ın, iPhone ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde aracınızın yerini artık unutmayacaksınız.

Yeni Google Haritalar güncellemesiyle artık park yerinizi haritada bulabileceğiniz gibi konum fotoğraflarını, sokak adlarını gibi ayrıntıları kolayca not edebilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde sebep Apple Watch’dan çekilen Google Haritaları, Apple Watch hariç tüm ürünlerinden bu özelliğini kullanabilirsiniz. İşte iPhone ve iPad cihazlarınızda; Google Haritalar’da park yerin işareti oluşturmak için yapmanız gerekenler;

Nasıl Kullanılır?

İlk olarak telefonunuzda ve ya Ipad’inizde Google haritaların güncel olduğundan emin olun ve uygulamayı açın. Bulunduğunuz lokasyonu gösteren mavi noktaya dokunun, açılan menüden ‘’park yeri olarak ayarla’’ simgesini seçtiğinizde otomatik olarak park yeri işareti eklenecektir. Bulunduğunuz yerin ve ya adresin fotoğrafları gibi ayrıntıları görüntülemek için üzerine dokunabilirsiniz.

Bu gelen güncelleme arabasını nereye park ettiğini unutanlar için mucizevi bir kolaylık. Ama asıl kolaylığı yoğun İstanbul trafiği nedeniyle yanlış yere park ettiğiniz arabanızın çekilmesi ile karşılaşma sorununu ortadan kaldırıyor olması. Çünkü Google Haritalar arabanızın sizden habersiz hareket ettirilmesi gibi durumlarda bildirimler aracılığıyla sizi bu durumdan haberdar ediyor. Umarız başınıza böyle bir şey gelmez ama bu bildirimler sayesinde çalınan aracınızdan da haberdar olabilirsiniz.

 

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla