Teknoloji

Google Haritalar ve Kullanmadığınız 7 Özelliği

Akıllı telefonlarımızı genellikle sosyal medyada paylaşım yapmak ve ya müzik dinlemek için kullanıyoruz. Oysa her uygulamanın kendi içinde bir küçük dünyası var. İşte onlardan biri de Google Haritalar. Bugün sizlere Google Haritalar da işinizi çok daha kolaylaştıracak 7 ipucunu paylaşacağız.

İki Nokta Arasındaki Mesafeyi Ölçün

Harita Üzerinde istediğiniz noktaya 3-4 saniye dokunduğunuzda belirecek olan ilk iğne başlangıç konumunuz olacaktır. İğnenin üzerine tıkladığınızda çıkan ‘’mesafeyi ölç’’ seçeneğine dokunun. İkinci noktayı belirledikten sonra size mesafenin ne kadar olduğunu söyleyecektir.

Haritalara Katkıda Bulunun

Yol çalışmaları asla bitmeyecek. Dün döndüğümüz kavşak yarın yok olacak bunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu yüzden yanlış yol tariflerinden uygulamaları değil de belediyeleri suçlu bulsak yanlış yapmış olmayız. Siz de tüm bu hataları gidermek için güncel olarak haritalar üzeride iyileştirmeler yapabilirsiniz.

Haritaları Çevrimdışı Olarak İndirin

İnternet bağlantınızın olmayacağı bir yerde, önceden uygulama üzerinde istediğiniz yerin haritasını indirebilirsiniz. Bunun için sadece seçtiğiniz lokasyondaki indir seçeneğine tıklamanız yeterli.

Eşzamanlı Konum Paylaşımı

Konum paylaşmak denilince hepimizin aklına ilk WhatsApp geliyor ancak isterseniz Google Haritalar üzerinden de arkadaşlarınızla konumunuzu paylaşabilirsiniz. Hem de kaç dakikaya orada olacağınızı da gösteriyor.

Birden Fazla Durak Ekleyebilirsiniz

Arkadaşlarınızı evlerinden alarak bir toplantıya mı gidiceksiniz? O zaman hepsinin evini varacağınız nokta ile aranıza durak olarak ekleyebilirsiniz. Bunun için sadece sol üstteki üç noktaya tıklayarak durak ekle demeniz yeterli.

Aracınızın park yerini unutmayın

Arabanızı park ettikten sonra uygulama üzerinden konumu işaretleyebilirsiniz. Böylece aracınızı nereye park ettiğinizi unutmayacaksınız. Yapmanız gereken tek şey mevcut konumunuzu gösteren mavi kutucuğu park yeri olarak işaretlemeniz.

Konumlar Hakkında Video Ekleyin

Son madde aslında biraz da bonus olsun istedik. Henüz Türkiye’de kullanıma sunulmasada Google, Haritalar üzerinden konumlar hakkında video eklenebileceğini duyurdu.

10 saniyelik videolarda aradığınız lokasyonun çevresini daha rahat görebileceğiniz gibi aslında kafe ve mağaza gibi mekanlar içinde büyük bir fırsat. Yerel işletmeler Google Haritalar’ın bu yeni özelliği sayesinde iç mekan ve dış mekanları hakkında müşterilerine detaylı görseller sunabilecek. Bunları öğrendikten sonra gelin 15. yaşına basan Google, ne gibi yeniliklerle gelmiş, görelim.

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla