Pazarlama Perakende

Mikro Anlar ile Müşterilerinizin Konum Verilerini Birleştirerek Kar Edin

İzlediğiniz dizideki kızın çizmesini görünce aklınıza yeni bir çizme mi almak geldi? Belki de sosyal medyada gezinirken gördüğünüz kitabın içeriğini merak ettiniz? Ya da ilk defa gittiğiniz bir şehirde karnınız acıktı ve restoran arıyorsunuzdur kim bilir? Arama motorları bilir. Tüm bu anlık aramalara ise günümüzde mikro anlar (micro moments) deniliyor. Aslına bakarsanız biz ona kelebek etkisinin teknolojik hali de diyebiliriz.

Yemek tarifinden kıyafete, hastalık belirtisinden maç sonucuna kadar aklımıza gelen her şeyi Google’uyoruz. Küçük bir etki ile elimiz telefona gidiyor ve aramaya başlıyoruz. Peki ya açılan sonuç sayfasında üçüncü sonuçtan sonrasına bakıyor muyuz? İkinci sayfaya geçmeyi bile söylemiyorum. İşte aratılan kelimelerde sponsorlu olarak ilk sırada yer almak ise mikro anları fırsata dönüştürmek isteyen markalar için vaz geçilmez bir yatırım.

eMarketer’ın yaptığı bir araştırmaya göre aramalarda sponsorlu olarak ilk sırada çıkmanızı sağlayan ücretli arama sektörünün bu yılın sonunda 36 milyar doları bulacağı iddia ediliyor.

 

Çevrimiçi ile Çevrim dışını Birleştirin

Placed şirketinin CEO’su David Shim ise çevrimiçi aramaların çevrimdışı ile birleştirilmesine dikkat çekiyor ve markaları uyarıyor. Pazarlamanızı tamamen mikro anlara yöneltirseniz bunun size geri dünüşünün %10 olacağını belirtiyor. Yapmanız gereken asıl iş ise çevrimiçi ile çevrimdışı davranışları birbiri ile devam haline getirmek.

Müşterinin akıllı telefonundan aradığı ürünü en yakın hangi mağazanızda bulabileceğini ona söyleyebilirsiniz. Müşterilerinizin lokasyon verilerinden faydalanmalısınız. Unutmayın online aramalarda ilk sırada çıkmak dijital dünyada mükemmel bir fırsat ama önemli olan aramalardan kar etmek ve bu davranışı perakende mağazalarınıza da yansıtmak.

Bırakın bu sefer Amazon’da ki bir kelebeğin kanat çırpışı Amerika’da kasırgaya sebep olmasın da markanız için kara dönüşsün. Mikro anlar ile konum verisini birleştirerek markanız için yararlı kampanyalar oluşturabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla