Analiz

Küresel Markalardan Dikkat Çeken AR Yatırımları 2

Küresel pazarda hizmet veren markaların yaptığı Arttırılmış Gerçeklik yatırımlarınından bahsettiğimiz ikinci yazımızla karşınızdayız. Hazırladığımız haberin size ve markanıza bu konuda yol gösterici olmasını umut ediyoruz.

Yapılan bir araştırmaya göre perakende müşterilerinin %70’i markaların önümüzdeki 6 ay içerisinde bir AR uygulamasını hayata geçirmesini bekliyor. Ancak bu beklentilere rağmen şirketlerin 3’te 2’sinin bu konuda henüz bir yatırımı yok. Peki müşterilerin bu kadar yüksek bir oranla beklediği yeniliği neden ilk siz sunmayasınız? İşte küresel markalardan güncel AR yatırımları …

Lacoste; ayakkabıları sanal olarak denemeye ne dersiniz?

Ünlü giyim markası Lacoste, çıkardığı LCST AR mobil uygulaması ile daha genç bir kitleye daha dinamik bir içerikle ulaşmayı hedefliyor. Oldukça renkli ve eğlenceli olan uygulama, kullanıcılara düz bir zemin üzerinde istedikleri spor ayakkabısını deneme imkanı sunuyor. Yayınlanan verilere göre LCST uygulamasını 30 binden fazla kullanıcı deneyimledi.

Charlotte Tilbury; sihirli ayna masalları gerçek oluyor

Kozmetik markası Charlotte Tilbury, küçük kız çocuklarının çok iyi bildiği sihirli ayna masallarını gerçeğe dönüştürdü. Mağazalarının içine yerleştirdiği dokunmatik sihirli aynaların karşısına geçerek istediğiniz ürünü Arttırılmış Gerçeklik yardımıyla yüzünüzde nasıl duracağını görebiliyorsunuz. Charlotte Tilbury’inin bu yatırımının diğer kozmetik markalara da ilham vermesini diliyoruz. Sonuçta hiçbir kadın, kozmetik mağazalarında herkesin kullandığı tester ürünleri yüzünde denemek istemez. Üstelik bileklerinizin tester ürünlerle rengarenk olmasına da artık gerek kalmayacak. Müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik güzel bir AR yatırımı.

Adidas; spor ayakkabısını joystick olarak kullanmaya hazır mısınız?

Hiç şüphesiz en ilginç Arttırılmış Gerçeklik yatırımlarından biri Adidas’tan geldi. Spor giyim markası, bir mobil uygulama üzerinden ya da mağaza için yatırımlardan ziyade sattığı ürünün içine AR platformunu yerleştirdi. Adidas internet ortamından sunduğu bilgisayar oyunun AR kilidini açmak isteyen herkesi sattığı spor ayakkabısından almaya davet etti. Sizce de günümüzdeki gamer çılgınlığını AR teknolojisiyle harmanlayarak müşterilerine sunmak büyük bir pazarlama zekası değil mi?

Sizde markanız için etkili AR yatırımları oluşturarak müşterilerin dikkatini çekebilirsiniz. Üreteceğiniz kaliteli içeriği özgün yatırımlarınızla birleştirerek rakiplerinize fark atabileceğinizi de unutmayın.

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla