Analiz

Starbucks Tryer inovasyon Merkezi ile Dijital Yatırımlarını Arttırıyor

Dünya’da toplam 27.000 şubesi bulunan kahve devi Starbucks inovasyon ve dijital pazarlama alanında yaptığı yatırımlar ile de adından söz ettiriyor. Yapay Zeka, sesli asistanlar ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarındaki teknolojik gelişmeleri ile rakiplerine meydan okuyan kahve zinciri şimdilerde ise tüm Starbucks çalışanlarının kullanabileceği Starbucks Tryer Inovasyon Merkezi ile gündemde. Bu merkez sayesinde bir Starbucks çalışanının aklına gelen her türlü fikirin 24-48 saat arasında hayata geçirilmek için birlikte çalışabilecek.

İş hayatına 16 yıl önce Starbucks’ta barista olarak başlayan şimdi ise Tryer Innovation Center’ın başında bulunan Brent Cashell, geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. Brent Cashell, yeni açılacak olan merkezin adını kahve çekirdeklerin hazır olup olmadığını sürekli kontrol etmek için kahve kavururken kullanılan ve tryer adı verilen aletten geldiğini belirtti. Cashell neden bu adı tercih ettiklerini ise şöyle açıkladı; ”Bir milyon dolarlık bir kahve sistemine sahip olabilirsiniz ama eğer tryer kullanmıyorsanız kahvenizi yakarsınız ve sisteminizin hiç bir anlamı kalmaz.”

Cashell Starbucks’ın dünya üzerindeki 27.000 farklı lokasyonda bulunan şubelerine dikkat çekerek dijitale yatırım yapıyor olsak da fiziksel bir sektörde olduklarına da dikkat çekti. Dijital ile fiziksel alışverişi birbirinden ayıramayacaklarını vurguladı.

Starbucks ve Sesli Asistanlar

Starbucks, ocak ayında “My Starbucks barista” adını verdiği Amazon’un sesli asistanı Alexa aracılığıyla sipariş vermeyi sağlayan yeniliğini tanıtmıştı. Starbucks’ın aynı sistemi yıl sonuna kadar Google’ın sesli asistanı Google Assistant üzerinden de hayata geçirmesi bekleniyor.

Starbucks’ın CTO’su Gerri Martin Ocak ayında verdiği röportajda; Starbucks deneyiminin, barista ve müşteri arasındaki kişisel bağlantı üzerine kurulduğunu, bu yüzden dijital ortamda da yaptıkları her çalışmanın, bu duyarlılığı yansıtması gerektiğini vurgulamıştı. Amazon ile yaptıkları iş ortaklığını ise bu alanda yaptıkları ilk çalışma olarak ve müşterilerinin bu yeniliğe vereceği deneyime göre sonraki yatırımlarınında şekilleneceğine dikkat çekmişti.

Starbucks Tryer Innovation Center hakkındaki detaylı makaleye bu linkten ulaşabilirsiniz; http://www.geomarketing.com/how-starbucks-20000-square-foot-innovation-center-will-bring-new-tech-to-its-27000-locations

 

 

 

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla