Analiz

The Body Shop ve Dijital Pazarlama Yöntemleri

Küresel pazarda 3.000’den fazla şubesi bulunan kozmetik firması The Body Shop’un ABD Genel Müdürü Andrea Blieden, Geomarketing’e verdiği röportajda markanın dijital ve geleneksel pazarlama yöntemleri hakkındaki sırlarını paylaştı. Andrea Blieden, markanın yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi hakkında da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sizin içinde yol gösterici olması umuduyla röportajın satır aralarını derledik. İşte öne çıkan başlıklar…

Sosyal Medya ve Etkileyici İçerik

Facebook’da 7,6 milyon, Instagram’da 1.3 milyon ve Twitter’da 40.000’in üzerinde takipçisi bulunan The Body Shop sosyal medya platformundaki geniş kitlesiyle de dikkat çekiyor. Blieden’e göre bu başarının altında yatan asıl sebep ise müşterilerine her zaman benzersiz ve heyecan verici sosyal içeriklerle ulaşmanın yollarını arıyor olmaları geliyor. Blieden böylece müşterilerini yeni ürünlerini denemeleri için heyecanlanmalarını sağladıklarını dile getiriyor.

Genel Müdür Bielden, The Body Shop olarak her zaman müşterilerinin geri dönüşlerini de önemsediklerinin altını çiziyor. Telefon, e-posta, sosyal medya ve web sitesindeki canlı hizmet seçenekleriyle müşterilerinden gelen geri bildirimleri dikkate aldıklarını da belirtiyor.

E-mail üzerinden yapılan pazarlama ve markanın sadakat programları hakkında da konuşan Blieden bu iki gelişmenin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Blieden; ”E-posta pazarlaması, büyüyen müşteri tabanımıza ulaşmak için hızlı ve etkili bir araç. Sadakat programımız ise tüketicilerimizin özel günlerini kutlamamızı sağlıyor. Kulübümüz doğum gününüzde bir hediye, özel teklifler, yeni ürün önizlemeleri ve kişiselleştirilmiş cilt bakımı gibi birçok harika avantaj sunuyor. Müşterilerimiz dilerlerse kazandıkları ödülleri bağışlayarak başkalarına da yardım edebiliyor.” dedi

Hayvan Deneyleri Yasaklansın

Doğal kozmetik ve cilt sağlığı markası The Body Shop, canlılara zarar vermeden üretimi destekleyen Uluslararası Cruelty Free Derneği ile yürüttüğü kampanyayla adından söz ettiriyor. İki markanın ortak amacı hayvanlar üzerinde yapılan testlerin yasaklanması için 8 milyon imzaya ulaşmak. Böylece Birleşmiş Milletler’de hayvan üzerinde yapılan deneyleri sonsuza kadar yasaklayacak bir yasanın çıkartılmasını sağlamak.

The Body Shop’un il günden beri hayvanlar üzerinde yapılan testlere karşı olduğunu dile getiren Blieden yıllar geçmesin, yaşadığımız çağdaki teknolojik gelimelere rağmen hala aynı sloganla yola devam ettiklerinin de altını çiziyor. Marka sosyal sorumluluk projesi için de hem bilboardlar gibi geleneksel hem de sosyal medya gibi dijital pazarlama kanallarını kullanıyor.

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla