Analiz

Yapay Zeka Pazarlamacılar İçin Ne İfade Ediyor

Lokasyondan, sesli asistanlara kadar teknolojinin gelişmesi pazarlamacılara birçok yeni imkanlar sunuyor. Yapay Zeka’da son yılların en çok tartışılan gelişmelerinden biridir. Peki yapay zeka pazarlamacılar için ne ifade ediyor? Markaların geleceği için neden bu kadar önemli? İşte tüm bu soruların yanıtları bugünkü yazımızda…

Yapay Zeka denildiğinde birçok kişinin aklında alüminyum kaplamalı robotlar gelse de aslında bilgisayara karşı oynadığımız satrançlar da, telefonumuzda kullandığımız sesli asistanlar da hatta yakın gelecekte kullanıma sunulması beklenen sürücüsüz araçlar dahi birer yapay zeka örneğidir.

Kelime anlamı olarak üzerinde kararlaştırılmış tam bir tanımlaması bulunmasa da özetle yapay zekayı şöyle ifade edebiliriz; farklı kanallardan gelen ve insan zekasının kısa sürede çözemeyeceği karmaşık verileri, belli bir algoritma sayesinde çözümleyebilen bilgisayar proglama dili ile çalışan makineler.

Pazarlamacılar İçin Yapay Zeka Ne İfade Ediyor?

Markaların geleceğinde yapay zekanın etkisinin büyük olacağı ve yapay zeka tabalı lokasyon analizi kavramı pazarlamacılar için kabul edilmiştir. Ancak pazarlamada yapay zekanın kullanım alanları oldukça çeşitli olduğundan nasıl kullanılabileceği konusunda akıllar biraz karışık.

Günümüz için pazarlama olarak yapay zekanın kullanımını iki ana başlıkta toplayabiliriz;

1.Veri Analizi;

Yapay Zeka insan aklının kısa sürede yapamayacağı kadar çok veriyi hiç yorulmadan hızlı bir şekilde anlamlandırarak analiz edebilir. Bu yetenekleri ile markalara çeşitli teknolojik kanallardan depoladıkları müşteri verilerini kısa zamanda anlamlandırmalarını sağlar. Tüm bu süreç sonucunda markalar müşteri davranışlarını doğru segmentlere ayırarak daha etkili reklamlar oluşturmaları için yardımcı olur.

Kiehls’in Big Data ile oluşturduğu yapay zeka destekli SMS sistemi hakkındaki yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Akıllı Ürünler

Akıllı ürünler derken bahsettiğimiz şey; giyilebilir bir teknolojiye sahip t-shirtler ya da pantolonlar değil. Evet kabul ediyoruz bunlarda gelecek teknolojiler arasında yer alıyor olabilir ancak biz şu andan söz ediyoruz. Şimdi Amazon Echo veya Google Asistan gibi akıllı ürünler aracılığıyla markanız için neler yapabilirsiniz bunları düşünmeniz gerekiyor. Pazarlamacılar nasıl ki arama motorlarında en üstte çıkmak için SEO taktikleri geliştirdiyse, sesli asistanlar içinde aynı şekilde bir ses stratejisi geliştirmelidirler.

Yapay zeka ile lokasyon analizi kavramının gücünü farkına varmak istiyorsanız maptriks firmasına iletişim kısmından ulaşabilirsiniz.

Location Brain’de daha önce yazdığımız ”Yapay Sinir Ağları Pazarlamacılar İçin Neden Önemlidir” adlı makalemizi de okumanızı öneririz.

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla