Pazarlama Teknoloji

Yapay Sinir Ağları Pazarlamacılar İçin Neden Önemlidir?

Lokasyondan, sesli asistanlara kadar teknolojinin gelişmesi pazarlamacılara birçok yeni imkanlar sunuyor. Yapay Sinir Ağları, da 21. yüzyılda teknolojinin markalara sunduğu fırsatlardan biridir. Yapay sinir ağları pazarlamacılara tüketici davranışlarını tanımlamak ve karmaşık müşteri profillerini anlamak için fırsatlar sunar.

Yapay Sinir Ağları Nedir?

Yapay Sinir Ağları insan beyni ve sinir sisteminin çalışma şeklini taklit ederek geliştirilen yapay zeka tekniklerindendir. İnsan beyni gibi zamanla öğrenen, hatırlayan ve genelleme yapma yoluyla yeni bilgiler ortaya çıkarabilen mantıksal yazılımlardır.

Sinir ağları ve makine öğrenimi benzerlikler gösterse de aslında birbirinden farklılardır. Benzerlikleri ikisininde amacı teknoloji yardımıyla daha çok veri biriktirmek ve bu verileri en doğru şekilde analiz etmektir. Farklı oldukları nokta ise Makine Öğrenimi, verileri ayrıştırmak, bu verilerden öğrenmek ve öğrendiklerini temel alarak bilinçli kararlar vermek için algoritmalar kullanır. Yapay Sinir Ağları ise kendine tanıtılmamış verileri de zamanla tanımlayabilir kendi başına akıllı kararlar alabilir.

Örnek üzerinden gitmek gerekirse; görüntü tanıma üzerine çalışan bir sinir ağı daha önce kendine tanıtılmamış bir kişiyi zamanla tanımlayabilir.  Daha sonrasında bu görüntüleri kullanarak yeni analizler de elde edebilir. Sistem zamanla daha da akıllı hale gelir.

Yapay Sinir Ağları Pazarlamacılar İçin Neden Önemlidir?

Aslında bakarsanız genel olarak Yapay Zeka teknolojisi pazarlamacılar için oldukça önemlidir. Yapay Sinir Ağları da yapay zeka tekniklerinden biri olduğu için doğal olarak markalara pazarlama konusunda yardımcı olmaktadır. Pazarlamacılar her zaman müşterilerine ulaşmak ve onların davranışlarını tanımlamak için yeni yollar arayışı içerisindedir. Yapay Sinir Ağlarının verileri analiz etmesi ve yeni veriler üretebilmesi pazarlamacıların dikkat etmesi gereken bir noktadır.

Yapay sinir ağları, pazarlamacılara tüketici davranışlarını tahmin etmek ve karmaşık kitle segmentlerini anlamak için gelişmiş araçlar sunmaktadır. Mesela yapay sinir ağları sesli aramalardaki kullanıcı niyetinin altında yatan asıl sebebi analiz edebilmektedirler. Bu verilerin analiz ediliyor olması birçok sektöre olumlu anlamda etkiler. Yapay sinir ağları günümüzde sesle aktif edilen cihazlar için kullanılıyor olsa da aslında yüz tanıma sistemlerinden sürücüsüz araçlara kadar birçok teknolojik gelişme için de gereklidir.

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla