Teknoloji

Bisiklet Kiralama Noktalarını Apple Haritalara Sorabilirsiniz

Apple, yaptığı yeni güncellemeler ile yıllardır eleştirilen Haritalar uygulmasını geliştirmeye devam ediyor. Son olarak ulaşım verileri alanında hizmet veren Ito World ile iş birliği yapan Apple, artık kullanıcılarına bisiklet kiralama noktaları hakkında bilgi verecek. İşte tüm detayları ile Apple Maps’e gelen yeni güncelleme…

Kullanıcılar Apple Maps’in arama çubuğunda bisiklet kiralama ya da bu hizmeti veren kurumun adını arattığında konumuna en yakın bisiklet kiralama noktasını görebilecek. Yeni özellik kullanıcılara kiralama şirketinin adres, telefon gibi iletişim bilgilerini sunuyor. Maalesef şu an için sistemdeki bisiklet sayısını ya da boş park yerlerinin sayısını söylemiyor.

Türkiye’de Konya ve Seferihisar’da

Apple Maps’in bu yeni güncellemesi aynı zamanda birçok bisiklet kiralama şirketini de destekliyor. New York, San Francisco, Barselona ve Londra gibi dünya şehirleri başta olmak üzere toplam 36 ülkede 170 şehirde hizmet veriyor. Türkiye’de de Konya’da ve Seferihisar’da uygulama kullanılabiliyor.

Apple Haritalar’ın yeni güncellemesinde dikkat çeken bir diğer konu ise Apple’ın müşterilerden veri toplamak yerine elindeki mevcut verileri uygulamanın içerisine yerleştirmesi oldu. Apple’a bu verileri bisiklet güncellemesinde iş ortaklığı yaptığı Ito World sundu. Ulaşım verileri alanından hizmet veren Ito World bisiklet kiralama verilerini normalize etmek ve lisanslamak için onlarca şirket ile çalışıyor. Apple ise Ito’dan aldığı bu verileri sadece uygulamaya entegre ederek yüzlerce kiralama hizmetini kullanıcılarına sunmuş oldu.

Gelen haberlere göre Google Maps ve Yandex gibi güçlü rakipleri ile mücadele eden Apple Haritalar, kullanıcılarını ilgisini çekecek güncellemeler yapmaya devam edecek. Apple Haritalar’a gelen Havalanı güncellemesi hakkındaki yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla