Teknoloji

Apple Haritalara Havaalanı Güncellemesi Geldi

Apple’ın iOS11 güncellemesi iel yıllardır eleştirilen Haritalar uygulaması da yeniden doğdu. Apple Temmuz ayında yaptığı etkinlikte iOS 11 ile birlikte Haritalar’a birçok yeni özelliğin geleceğini duyurmuştu. Bunlardan biri de merakla beklenen kapalı alanların içini de gösteren haritalarıydı. Apple bu konudaki ilk adımını ise geçtiğimiz günlerde kullanıma sundu. Artık Apple Haritalar aracılığıyla başta ABD’de olmak üzere toplam 30 havalanında iç mekan haritaları kullanılabilecek.

Bulunduğunuz havaalanında Apple Haritalar’ın yeni güncellemesi kullanılabiliyorsa  ”Look Inside- İçeriyi Gör” seçeneğine dokunduğunuz takdirde havalanının kuş uçuşu krokisine ulaşabilirsiniz. Telefonunuzu iki yana doğru salladığınızda ise uygulamaya derinlik katılarak 3d formatına erişebiliyorsunuz. Uygulama hala geliştiricilere açık ancak kullananlar havalimanlarının, haritalara gerçeğe en yakın şekilde aktarıldığını belirtiyor.

Uçuşunuzun Kapı Numarasınından Restoranın Açılış Saatine Kadar Hepsi Bir Uygulamada

Kapı numaraları, bagaj bantları ve havalanı içerisindeki loungelar uygulama üzerinde sarı renkte belirtiliyor. Eğer bulunduğunuz yerde restoran ve tuvalet gibi alanlar bulunuyorsa uygulama üzerinden buraları da görebiliyorsunuz. Restoranın telefon numarasına, internet sitesine, açık olduğu saatlere ve diğer kullanıcıların verdikleri puanlar gibi detaylı bilgilere de, aynı açık alandaki bir lokasyona bakıyormuş gibi rahatça ulaşabiliyorsunuz.

Uçuşunuzun hangi kapıdan olduğunu, bagajınızın kaçıncı banttan geleceğine dair bilgilere de Apple Haritalar üzerinden ulaşabilmeniz mümkün. ABD’deki havalimanları haricinde güncelleme şu anda Londra, Amsterdam ve Hong-Kong havaalanlarında da kullanılabiliyor.

Bu yeni özellik büyük havaalanlarında kaybolma korkusu yaşayanlar ve acelesi olanlar içinde sevindirici bir haber.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla