Teknoloji

Apple Haritalar’a iOS 11 ile Gelen 3 Yeni Özellik

 iPhone kullanıcısıysanız Apple Haritalar’a güvenip çıktığınız yolda hedefinize ulaşamadığınız mutlaka olmuştur. Acı ve sinir bozucu deneyimlerin sonunda ise Yandex ve ya Google Haritalar’ı telefonunuza indirmiş olma ihtimaliniz oldukça yüksek.

iPhone kullanış açısından Android sistemden daha rahat olsa da navigasyon uygulaması için aynı durumu maalesef söyleyemiyorduk. Ancak önümüzdeki günlerde tam anlamıyla kullanılabilecek yeni işletim sistemi iOS 11 ile Apple Haritalar’a birçok yeni özellik geliyor. İşte artık sadece Apple Haritalar’ı kullanmanızı sağlayacak 3 önemli yenilik;

Dönüşlere gelmeden şerit değiştirmenizi isteyecek

‘’100 metre sonra kuzey batı yönünden devam edin’’ ya da ’’hafifçe soldan devam edin.’’ Navigasyon uygulamalarında en sinir bozucu durum değil mi? Kuzey batı neresi? Yol dört şeride ayrılıyorsa hafif sol ne demek? İşte tüm bu problemlerin çözümü iOS 11 ile gelen güncelleme sayesinde son bulacağa benziyor çünkü artık dönüşlere yaklaşmadan önce gitmeniz gereken şeridi navigasyon size söyleyecek.

Hız Sınırı Her Daim Ekranda

Kazaların en büyük sebeplerinden biri bilerek ya da bilmeyerek hız limitini aşmaktan kaynaklanıyor. Yol kenarlarındaki levhalarda hız sınırı yazılı olsa da sürücüler kimi zaman dalgınlıktan kimi zaman aceleden limiti aşabiliyor.

Yeni güncelleme sayesinde ise hız limiti her zaman ekranın üstünde yer alacak. Böylece hem sürpriz radar cezası ödemeyecek hem de daha güvenli yolculuklar yapabilceksiniz.

Alışveriş Merkezleri ve Havalanlarının İç Mekan Haritaları

iOS 11 ile birlikte hayatımıza girecek yeniliklerden bir de; mekan içi haritaları. Uçağınıza bineceğiniz kapıyı bir türlü bulamayanlardan mısınız? Yoksa gittiğiniz alışveriş merkezinde aradığınız mağazayı bulana kadar yorulanlardan mı?

 

 

 

 

 

 

 

Önümüzdeki günlerde tamamen kullanıma sunulacak olan iOS11 sayesinde artık böyle karışıklıklar yaşamayacaksınız. Çünkü Apple yüzlerce iç mekan haritasını yeni güncellemesine  ekledi.

Ne dersiniz sizce de Apple Haritalar ümit vadetmiyor mu? iOS 11 ile gelen diğer yenilikler için tıklayınız.

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla