Analiz

Seyahat Edenler Çoğunlukla Nerelerde İkamet Ediyor

 Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması tatil yapamamış çalışanlar, sevdikleriyle vakit geçirmek ve yolculuğa çıkmak isteyenler içinde bir fırsat oldu. Peki yıl içerisinde seyahat edenler en çok hangi rotaları tercih ediyor? Hangi semtlerde ikamet ediyor? İşte turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için müşterileri hakkında birkaç ipucu…

Seyahat edenlerin çoğu İstanbul-Bakırköy’de ikamet ediyor

Ar-Ge şirketi Blesh’in yaptığı araştırmanın verilerine göre yerli turistler en çok İstanbul’a gelmeyi tercih ederken, yurtdışında en çok tercih edilen şehir ise Amsterdam oldu.

Taticilerin  %59’u İstanbul’da yaşıyor ve çoğunlukla Bakırköy’de ikamet ediyor. İzmir %12’i ile ikinci sırada yer alırken, Ankara %’10 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Seyahatlerini yurtiçinde ve yurtdışında tercih edenlerin %27’si Bakırköy’de yaşıyor. Yurt içinde seyahat edenlerin %12 ile Bahçelievler ve Beşiktaş’ta oturuyor. Yurt dışını tercih edenlerde de ise %12 ile Kadıköy ve %11 ile Beşiktaş geliyor.

Tatil Yapanların Çoğu Beyaz Yakalı

Tatilcilerin %60’ı yurtiçinde tatil yapmayı tercih ederken %40’ı ise tatilini yurtdışında geçirmeyi tercih ediyor. Seyahat eden kesimin özelliklerinden biri ise beyaz yakalı olmaları. Araştırmaya göre yurtiçi seyahat edenlerin %49’u, ve yurtdışı seyahat edenlerin ise %43’ü beyaz yakalılardan oluşuyor.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla