Teknoloji

Apple Harita Ekibine 70’den fazla kişinin alınacağını duyurdu

Apple internet sitesi üzerinden harita ekibine dahil edilmek için 70’den fazla kişinin işe alınacağını duyurdu.

Apple’ın hedefleri arasında harita teknolojilerini daha da geliştirmek ve rakibi Google Haritalar ile rekabeti artırmak yer alıyor. Bu yeni iş alımları aynı zamanda Apple’ın iki konuya verdiği önemi de bir kez daha gösteriyor; Artırılmış Gerçeklik ve Otonom Sistemler.

Artırılmış Gerçeklik Rekabeti

Apple Haziran ayında gerçekleştirdiği WWDC17 etkiniliğinde AR üzerine yaptığı çalışmalara değinmişti. Android sistem ve iOS’un yanında Facebook da yaptığı açıklamalarda artırılmış gerçekliğin baskın platformlarından biri olmak istediğini açıklamıştı.

Apple’ın CEO’su Tim Cook CNBC’ye verdiği röportajda, akıllı telefonların her geçen gün önem kazandığının altını bir kez daha çizerek AR gibi gelişmiş teknolojiler sayesinde ise mobil cihazların insanlarının hayatlarının gelecekte de ayrılmaz bir parçası olacağına değindi.

”Daha da ileriye gitmek istiyoruz”

Geliştirilen harita yetenekleri ayrıca Apple’ın gelmek istediği sürücüsüz otomobiller içinde bir çekirdek teknolojisi niteliğinde. Tim Cook konu hakkında yaptığı açıklamda, bu konuda büyük bir projemiz var. Otonom sistemler birçok konuda kullanılabilir otomobil bunlardan biri sadece. Biz daha da ileriye girmek istiyoruz.’’ dedi

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla