Analiz

3 Adımda Doğru Lokasyon

Markanız için doğru lokasyonu bulmak biraz karmaşık olsa da hafife alınıp ertelenemeyecek kadar da önemlidir. Çünkü işletmeler konumlarına bağlıdırlar ve şirketinizi kurarken ve ya yeni bir şube açarken lokasyonunuzu iyi analiz etmelisiniz.

İşte üç madde ile doğru lokasyon belirleme yolları:

İyi Bir Analiz:

Lokasyonunuza karar vermeden önce yapmanız gereken en önemli iş, potansiyel konumunuzun demografik yapısından iş gücüne kadar en ince şekilde analiz etmelisiniz.

İhtiyaçlarınızı ve markanıza zarar verebilecek olan tüm detayları belirlemeli ona uygun hareket etmelisiniz. Unutmayın her sektörün kendine özgü ihtiyaçları vardır.

Rekabeti Önemsemek:

Lokasyonunuzu belirlediniz, peki belirlediğiniz bu konumda sektörünüzün rekabeti ne durumda? Ürünleriniz rakip firmalarınkiyle baş edebilecek mi? Bu rekabet ortamının size dönüşü artı mı olacak eksi mi?

Yerinizi tam olarak belirlemeden önce bütün ihtimalleri iyice araştırın. Avantajları ve dezavantajları belirleyerek bir liste haline getirin.

İleri Görüşlülük:

Seçtiğiniz lokasyon şu an için en doğru yer gibi gözüksede ya da tam tersi bazı sorunlar var gibi duruyorsada karar vermeden önce dikkat etmeniz gereken bir başka madde ise ileri görüşlülük.

Burada ki kilit soru ‘’önümüzdeki yıllarda bu bölgeyi ne gibi yatırımlar bekliyor?’’ olmalıdır.

Hangi sektörden olursanız olun seçtiğiniz konum için çevrede ikamet edenlerin ne gibi umutları olduğu hakkında bilgiler edinin. Bu araştırma şirketinizin daha istikrarlı bir şekilde yol almasını sağlar.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla