Pazarlama Perakende

Lokasyon Merkezli Pazarlama ile Kar Edin

Perakendeciler için lokasyon merkezli pazarlama kar etmenin yeni yolu olmaya devam ediyor.

Markaların dijital reklama ayırdıkları bütçenin 2020 yılında toplam 10.26 milyar dolar olması bekleniyor. İstatistikler işletmelerin reklam payının geleneksel medyadan, dijital medyaya kayışını ispatlar nitelikte. Tek bir sorun var günde milyarlarca bytelık verinin olduğu dijital ortamlarda markalar doğru pazarlamayı nasıl yapabilir?

Reklamlarınızın yayınlandığı mecralar değişsede, değişmeyen tek gerçek pazarlamanın 4P’si. Dikkat etmeniz gereken doğru mesajla, doğru zamanda, doğru yerde ve doğru bağlamda olmanız.

Lokasyonun Önemi:

Pazarlamanın 4P’sinden biri olan place(yer) dijital reklamlarda doğru noktalara yatırım yapmanız için gerekli olan ilk kuraldır. Lokasyonu merkezi alan pazarlama taktikleri markaların gelecekteki vazgeçilmezi olacaktır.

Analizlere göre 2021 yılında Amerika Birleşik Devlet’indeki reklam gelirlerinin %45’inin konumu merkeze alarak yapılan reklamlardan geleceği tahmin ediliyor.

Bu yeni pazarlama anlayışı, pazarlamacıların ilk yaptığı planlardan, perakende ortaklarına hatta son tüketiciye kadar her adımda kontrol edilmesi gerekir.

Hedefi Vurmak:

Lokasyon verileri, markaların satış yapacakları zaman yakınlardaki potansiyel tüketicilerle iletişime geçmelerine olanak sağlar. Doğru kitleyi, doğru ürünle eşleştirerek hedefi vurmanızı kolaylaştırır.

Pazarlama çalışmalarınız hedefe ulaştıkça mağazalarınıza gelen müşteri sayınızda doğru orantılı olarak artacaktır.

Müşteri Hassasiyeti:

Öğrencilerden, ev hanımlarına kadar hepimizin telefonuna inşaat firmalarından smsler geliyor. Peki kaçımız bir ev alma niyeti içerisindeyiz? Bir de üstüne öğrenciysek. İşte bunun gibi hedefi tam analiz edilemeden yapılan reklamlar hem müşterileri rahatsız eder hem de markanız için gereksiz bir harcamadan ibarettir.

Müşterilerinizin, yakınlarındaki mağazalardan ürünleri hakkında promosyonlar içeren reklamlar gelmesi ise tüketicilerinizin ihtiyaçları doğrultusunda gelişir.

Zaman kaybetmeden önümüzdeki sezon için siz de firmanıza lokasyon merkezli bir pazarlama taktiği belirleyin ve harekete geçin. Bunun için lokasyonu merkeze alan firmalarlaortaklığı yapabilirsiniz.

 

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla