Pazarlama

En Çok Perşembe Günleri Alışveriş Yapıyoruz

Türkiye’deki tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını araştıran RTB House’un açıkladığı sonuçlar oldukça ilginç. Analize göre dijital ortamlarda en çok Perşembe günü reklamlara tıklayıp, alışveriş yapıyoruz. Pazar günleri ise en az alıveriş yaptığımız gün oldu.

Perşembe günleri, Pazar gününe oranla %109 daha fazla alışveriş yapıyoruz. En yoğun alışveriş yapılan saatler ise öğlen 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleştiriyoruz.

RTB House’un faaliyet gösterdiği Avrupa, Latin Amerika, Asya ve Pasifik, Orta Doğu ve Afrika’dan toplanan verilere göre ise en fazla reklamlara tıklanan ve satın alma işlemi gerçekleşen gün salı oldu. En yoğun satın alma işlemleri 14.00 ve 16.00 saatleri arasında gerçekleşti. Dünya çapında en az satın alma ise hafta ortalamasının yüzde 11 altında kalan cumartesi günü oldu.

En Az Cumartesi

Dünya çapında ise en fazla alışveriş yapılan gün Salı olurken en yoğun satın alma işlemlerinin gerçekleştiği saat dilimi ise Türkiye istatistikleriyle aynı 14.00 ile 16.00 arası oldu. En az alışveriş yapılan gün hafta ortalaması baz alındığında %11’in altında kalan Cumartesi günü.

Tüketicilerin alışveriş davranışları hakkında veriler ve teknolojik imkanların sunduğu imkanlar arttıkça, pazarlamacılar için hedef kitlelerine ulaşmak hiç olmadığı kadar kolay olabiliyor. Bu gelişmişlik sayesinde hedef kitlesine hangi günde hangi saat diliminde kişiselleştirilmiş mesajlar ile müşterilere ulaşabiliyoruz.

Pazarlamada yapay zekâ çözümlerinin devreye girdiğine dikkat çeken RTB House Türkiye Ülke Müdürü Okay Tuğ, “Kendi kendine öğrenen algoritmalar kişiselleştirilmiş yeniden hedeflemede kullanılıyor. Bu teknolojinin ardında ise insan beynindeki nöronları taklit eden derin öğrenme teknolojileri bulunuyor. Bu teknolojiler ile toplanan veri her an analiz ediliyor ve en ufak değişikliğe dahi uyum sağlayarak kendisini geliştiriyor. Böylece reklamverenler, günler, saatler hatta dakikalar için özel reklam stratejileri hazırlayarak, daha önce hiç olmadığı kadar fazla satın alma potansiyelini ortaya çıkarma fırsatı elde ediyorlar.” dedi.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla