Perakende

Perakendeciler Kişiselleştirilmiş Mobil Teknoloji Kullanımını Arttırmak İstiyor

Perakendecilerin %70’i müşterilerini doğru tanımak ve onlara kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunmak istiyor. Hedeflerine ulaşmak için ise mobil teknolojilerden yararlanıyorlar.

BRP Danışmanlık şirketinin yaptığı analize göre bir çok markanın mobil teknolojileri kullanmasının asıl amacı müşterileri kasaya gelmeden onlara kararlarında hem yardımcı olmak hem de kararlarını etkilemek.

Daha önceki zamanlarda perakendeciler müşterilerini tanımak için belli miktarlar ödüyorlardı. Şimdi ise yetenekli perakendeciler müşteri mağazanın yakınlarındayken mobile uygulamalarla, internet bağlantısı ve lokasyon teknolojileri ile onu daha iyi tanımlayabiliyor ve onların hedef kitlesi olup olmadığını anlayabiliyor. Bu teknoloji her geçen gün özellikle alışveriş merkezlerinde restoranlarda ve marketlerde yaygınlaşıyor.

Perakendeciler ve Mobil Teknoloji

Geride bıraktığımız 12 ay boyunca perakendecilerin mobil teknolojileri nasıl kullandığına bir göz atalım. Markaların %32’si müşterilerini tanımlamak için WiFi kullanırken %31’i Mobil Uygulama, %29 ‘u ise Mobile İnternet sitesi ve Mobil Marka Sadakat Programlarını kullanıyor. Lisete de dördüncü sırada ise %26 ile lokasyon teknolojileri var.

Perakendeciler aynı zaman iş ortaklıklarıyla da mobil teknolojiler aracılığıyla iletişim kuruyor. Analize katılan markaların %49’u hali hazırda bu yöntemi kullanırken %73Yine Brp danışmanlık şirketinin yayınladığı bilgilere göre mobile ödeme sisteleri içinde en geniş endilerine geniş bir yer buldu’ü bu sistemlerin daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Mobil Ödeme Sistemleri

Mobil teknolojilerin pazarlama alanında yaygınlaşması ile birlikte, mobil ödeme sistemleri de pazarda kendilerine geniş bir yer buldular. Yine BRP danışmanlık şirketinin yayınladığı bilgilere göre mobile ödeme sistemleri içinde en büyük dilim %36 ile Apple Payment’a ait. İkinci sırada PayPal %34’lük bir oran ile Apple’ı takip ediyor. MasterCard PayPass ise %25 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Karşılaştığımız bir başka sorun ise mobil üzerinden alışveriş yapan insan sayısının azlığı. Burada dikkat edilmesi gereken asıl konu markaların mobil uygulamalarının sadece web sitelerinin uygulamaya uyarlanmış hali olmasıdır. Birçok firma mobil uygulamasını geliştirmek istediğini söylese de şu an için müşterilere mobil üzerinden tam anlamıyla bir alışveriş keyfi sunulmamaktadır.

Müşteriler genelde mobil uygulama üzerinden ürün aratıp, web siteleri üzerinden alışveriş yapıyor.

Sadece 2017’inin ilk çeyreğinde toplam 347 milyon cep telefonu satıldı. Mobil her geçen gün büyüyen bir pazara sahip. Perakendeciler de bu pazarın onlara sunduğu teknolojiyi avantaja dönüştürmenin yollarını bulmalıdır. Unutmayın dijitalleşme markanız için bir sorun değil iş ortağınız olmalıdır.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla