Analiz Pazarlama Perakende

Lokasyon Sektörünün Pazar Payı Büyüyor

Lokasyon teknolojilerinin pazarlama sektöründeki payı her geçen gün artıyor. Yapılan araştırmalara göre 2022 yılına kadar sadece ABD’de lokasyon merkezli reklam sektörünün pazar payının 39,7 milyar dolar olması bekleniyor. Lokasyon dünyasında beklenen bu büyük gelişme aslında tesadüf değildir.Pazarlamacılar bir an önce markaları için konum teknolojilerinden yararlanmalı ve bu trendi kaçırmamalıdır.

Lokasyon teknolojilerinin temelini kullanıcıların mobil cihazlardan gelen konum verileri, makine öğrenimi ve big data oluşturmaktadır. Konum teknolojileri pazarlamacılara müşteri davranışlarını analiz etmelerinde, hedeflenmiş reklam kampanyaları oluşturmalarında, oluşturdukları reklam kampanyalarını ölçümlemelerine kadar birçok farklı noktada yardımcı olur.

Pazarlamacılar, ilk başta konumdaki potansiyeli fark etmekte zorlandılar. Ancak artık konum verilerini perakendeciler için gerçek zamanlı bir araç ve Omnichannel pazarlamada da zengin bir veri kaynağı olarak kullanmaya başladılar.

Müşterilerin konum verileri kullanılarak markalar kısa sürede karmaşık müşteri segmentlerini analiz edebilir ve kişiselleştirilmiş içeriklerle kampanyalar oluşturabilir. Bu yöntemle hazırlanmış kampanyaların müşteriler üzerindeki etkisinin ölçümlenebilir olması da markalar için oldukça kazançlıdır.

Geofencing ve çok daha fazlası

Markalar konum merkezli bir mobil reklam oluşturmak için geofencing teknolojisi kullanarak hedef  kitlelerine eş zamanlı olarak ulaşabiliyor. Böylece müşterileri perakende mağazalarının etrafındayken onları içeri davet etmenin bir yolu oluyor. Özetle, konum teknolojileri gerçek zamanlı bildirimleri tetikleyerek ve potansiyel müşterileri mağazalara yönlendirerek markalara pazarlamada yeni ve etkili bir yol oluşturur.

Konum teknolojileri sadece perakende şubelerinize müşteri çekmek ile sınırlandıramayız. Müşterilerinizin evde, arabada ofiste ve ya herhangi bir yerdeki davranışlarını anlamlandırmanızda da size yardımcı olur. Özellikle IoT cihazların kullanımlarının yaygınlaşması, Connected Car özellikli araçların çoğalması gibi gelişmelerle lokasyon dünyasının daha da büyük ve etkili bir hale geleceğini söyleyebiliriz.

Location Brain’den Lokasyon Teknolojilerini Kullanma Kılavuzu

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla