Teknoloji

Foursquare’in Yeni İş Ortağı Reddit

Foursquare bugüne kadar dünya devleriyle yaptığı iş ortaklıklarıyla gündeme gelmişti. Apple, Samsung, Twitter ve Snapchat, Foursquare’İn 100.000’in üzerindeki ortaklarından sadece birkaçı. Foursquare yeni iş ortağının ise Reddit olduğunu dün kamuoyu ile paylaştı.

Reddit kullancıları bundan böyle paylaştıkları postlara geo-tag (lokasyon filtreleme) ekleyebilecek. Akıllara takılan soru ise Reddit kullanıcılarının böyle bir uygulamaya ihtiyacı olup olmadığı. Çünkü Snapchat ve Pinterest ile karşılaştırıldığında kullanıcılarının demografik yapısı, alışkanlıkları çok farklı.

Reddit kullanıcılarının %70’i erkek ve bu oranın %59’u 18-29 yaş aralığındaki üst düzey internet kullanıcılarından oluşmakta. Bunun ile birlikte kullanıcıların büyük bir kısmı Reddit’te anonim olmayı tercih ediyor.

Bu yüzden Foursquare ve Reddit, lokasyon paylaşımının tamamen opsiyonel olacağını ve hep böyle kalacağını söylüyor. Aynı zamanda Foursquare, konum paylaşımından yararlanan kullanıcılardan herhangi bir veri depolamayacağını ve bu verileri paylaşmayacağını da belirtti.

Peki bu yeniliği kullanıcılar neden tercih edecek?

Özellikle protesto, konser gibi geniş kitlelere hitap eden organizasyonlar için kullanılabilir olduğu söyleniyor. Aynı zamanda kullanıcılar havaalanı ve restoranlar gibi mekanları postlarında etiketleyebilirler.

Kullanıcılar Foursquare’in konum veritabanını kullanarak, Reddit üzerinden herhangi bir lokasyonu aratarak kendilerini etiketlemek istedikleri yerleri de seçebilirler.

Lokasyonun Artan Önemi

Foursquare İş Geliştirme Direktörü David Ban ‘’Her ortaklık ile konum verilerinin etkin bir şekilde nasıl kullanabileceğimiz hakkında daha fazla şey öğreniyoruz ve bunları ağ genelinde uyguluyoruz. Bazı durumlarda ise, verileri yorumlamak veya uygulamak için yenilikçi yollar aramamız gerekiyor. Veri tabanımızı daha çok kullanıldıkça daha çok gelişiyor. Böylelikle de ağ büyüdükçe doğal olarak faydalar artıyor.’’ dedi.

Tüm bu gelişmelere baktığımızda lokasyonun değişen dünya düzeni için bir ihtiyaç değil zorunluluk haline geldiğini söyleyebiliriz.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla