Pazarlama Perakende Teknoloji

Dijital Reklamlar Müşterileri Perakende Mağazalara Yönlendiriyor

Online ortamlarda gördüğünüz reklamlardan etkilenerek beğendiğiniz ürünün perakende mağazasını ziyaret ettiğiniz oldu mu?  Bugün sizlere aslında gördüğümüz online reklamlardan ne kadar etkilendiğimizi ve bunun perakende alışverişe yansımalarını konu alan bir çalışmadan bahsedeceğiz.

Çevrimiçi reklamların görüntülebilirliği lokasyon merkezli pazarlamanın konusuna girmediği için daha önce Location Brain’de bu konuya değinmemiştik. Şimdi ise durum biraz farklı. Geçtiğimiz günlerde lokasyon analiz şirketi Placed ve reklam analizi şirketi Moat görüntülenen online reklamların perakende mağazalarına etkisini konu alan bir rapor yayınladı. İşte rapordan dikkat çeken sonuçlar.

Viewability Nedir?

Raporun sonuçlarına gelmeden önce viewability ( görüntülenebilirlik) tanımını tekrardan hatırlayalım. Çevrimiçi reklamcılığın en çok tartışılan konusu olan görüntülenebilirlik, dijital ortamlarda verilen reklamların ziyaretçiler tarafından görüntülenme oranına deniliyor. Placed ve Moat’ın birlikte yürüttükleri çalışmanın sonucuna göre ise görüntülenen online reklamların, görüntülenemeyenlere oranla mağaza ziyaretlerine etkisi daha büyük oluyor.

Görüntülenen Reklamların Perakende Mağazalara Etkisi Büyük

Araştırmaya göre online ortamlarda görüntülenen reklamların perakende mağazasına dönüşü %20.4 oranındadır. Görüntülenen reklamlar görüntülenemeyen reklamlar ile kıyasladığında ise bu oran %52.9’a kadar çıkıyor.

Placed şirketinin Kurucusu ve CEO’su David Shim raporla ilgili yaptığı açıklamada görüntülenebilirliğin etkisinin bir tıklama veya sadece bir çevrimiçi etkileşimle sınırlı kalmadığını belirtti. Yaptıkları çalışmalar sonucunda dijital ortamlardaki görüntülenebilirliğin perakende mağazaları da dahil olmak üzere bütün tüketici davranışlarını etkilediği sonucuna ulaştıklarını dile getirdi. Böylece görüntülenebilirliğin önemi dijital ortamların ötesine geçiyor. Buna göre de geleneksel pazarlama ile lokasyon bazlı pazarlama arasındaki fark iyi anlaşılmış oluyor.

Dijital ortamlar, geleneksel yöntemleri oyun dışı bırakır mı tartışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği sıralarda yayınlanan bu raporda bir kez daha gösterdi ki çevrimiçi ve çevrimdışı pazarlama birlikte ilerliyor. Sadece bu rapor değil hatırlayacağınız gibi Forrester Research’ün yaptığı araştırmaya göre de ABD’de ki tüm perakende satışlarının yarısı dijital ortamlardan etkileniyordu.

Sizde markanız için hem online’da hem de offline’da doğru adımları atarak günümüz trendlerini yakalamalısınız.

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla