Analiz

Pinterest Reklamverenleri İçin Yeni Ortaklıklar Geliştirdi

Fotoğraf paylaşım platformu Pinterest, pazarlamacılara yeni fırsatlar sunabilmek için 6 yeni çözüm ortağı ile anlaştı.

Görsel paylaşım üzerine kurulu sosyal medya platformu Pinterest’te ki ‘’Pinner’’ adı verilen kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarının yüksek olduğu daha önce açıklanan raporlarda da belirtilmişti.

Pinterest’in Ölçümleme Birimi Müdürü Gunnard Johnson blogundaki yazısında kullanıcıların Pinterest’i harekete geçmek için kullandığını söyledi. Diğer sosyal medya platformlarına kıyasla Pinterest’in ürün satışında da çok daha etkili olduğunu iddia etti.

Pinner’ların %98’i Pinterest’te gördükleri fikirleri, ürünleri deniyor. Hatta kullanıcıların büyük bir kısmı uygulamaya girmeden önce ne yapacağına karar verip, Pinterest’in onu doğru yönlendirmesini istiyor.

Pinterest görsel yönden güçlü ürünleri bulunan markaların sosyal medyadaki pazarlama seçeneklerinden biri. Öyle ki Pinterest’e reklamverenler harcadıkları her 1 Dolar için 2 Dolar kar ediyor.

Yapılan yeni iş ortaklıklarının arasında; Acxiom, Analytic Partners, IRI, Neustar MarketShare, Nielsen Catalina Solutions, ve Nielsen Digital Ad Ratings bulunuyor.

Oracle Data Cloud, Pinterest aracılığıyla para harcamaya yönelen kitleyi inceledi. Oracle’ın hazırladığı rapora göre tüketici ambalajlı mallar ve otomotiv sektörleri içinde bakıldığında Pinnerlar diğer tüketicilere oranla %39 daha aktifler.

Gunnard Johnson, ‘’Ortalama CPG (tüketici ambalajlı mal) satış artışımız 2016’da %82 arttı.’’ Dedi.

Oracle Data Cloud’dun hazırladığı rapor ise bu durumu doğrular nitelikte. Oracle ölçümledikleri Pinterest CPG kampanyalarının %92’sinin satışlarda olumlu etkisinin olduğunu açıkladı.

Pinterest’in yaptığı bu yeni iş ortaklıklarına rağmen hala kendisini geliştirmesi gereken bir alan var; lokasyon değeri. Diğer sosyal medya platformları konuma öncelik vermeye başlamışken anlaşılan Pinterest bu rekabette geriden gelecek.

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla