Analiz

Akıllı Şehirler Markanız İçin Yeni Bir Fırsat

Intersection’ın İnovasyon Kurulu Başkanı Colin O’Donnell , 64’cüsü düzenlenen Cannes Lions Festivali’ne konuşmacı olarak katıldı. Akıllı şehirlerin konuşulduğu konferansta Colin O’Donnell markalara tavsiyelerde bulundu.

Ortak hareketliliğin birbirine bağlı olarak yükselmesi akıllı şehir kavramının da yaygınlaşmasına neden oluyor. Büyük şehirlerin merkezlerindeki akıllı ışıklar, dijital levhalar, şehirde yaşayanlara dair veriler toplamak ve analiz etmek için sokaklara yerleştirilmiş sensörler akıllı şehirlerdeki gelişmelere verilebilecek sadece birkaç örnek.

Akıllı şehirlerin gelişmesindeki en büyük faktörlerden biri ise kamuya açık alanlarda vatandaşlara ücretsiz sunulan Wi-Fi hizmetidir. Kamuya açık alanlarda insanlara ücretsiz internet bağlantısı sunmak hem vatandaşlar için hem de pazarlamacılar için büyük bir avantaj niteliğindedir.

Collin O’Donnell akıllı şehirler ile birlikte toplumsal alanda bilginin yeniden keşfedilebileceğini belirterek bu durumun insanların davranışlarını gerçek zamanlı olarak cevap verme açısından markalar için de bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Akıllı Şehirlere Örnek; LinkNYC

Intersection’ın New York sokaklarında artık modası geçmek üzere olan telefon klübelerini değiştirmesi, bunlar yerine LinkNYC adını verdiği vatandaşlara ücretsiz wi-fi ve markalar içinde reklam yeri sağlayan dijital kiosklar haline getirmesi bu duruma bir örnek teşkil ediyor.

Kioskları akıllı şehirlerin bir parçası yapan özelliklerinden biri ise şehre dair haberleri vatandaşlara belirtiyor olması. Mesela tren garına doğru ilerleyen vatandaşa trenin gecikeceğini haber verebiliyor. Geciken treni havasız tren garında beklemek mi yoksa yakınlardaki bir kafede kahve içerek mi beklemek sizce daha keyiflidir? İşte LinkNYC’ler bu yönleriyle markalar için konuma göre reklam verme açısından da büyük bir fırsattır.

Her zaman olduğu gibi bu tür alanlarda reklam verirken en önemli olan nokta verdiğiniz reklamın hedef kitlesine ulaşıp ulaşamayacağıdır. Ürününüzün reklamını yayınlandığı kiosk bir konser alanında mı yoksa turistlerin sıkça uğradığı bir müze çıkışında mı? Peki bu iki şıktan hangisi sizin hedef kitlenizle daha çok örtüşüyor?

Akıllı şehirlerin hızla artacağı öngörülebilir bir gerçektir. Sizde markanızın yatırımlarını bu tür teknolojik gelişmeler ışığında gerçekleştirerek rakiplerinizden bir adım öne geçebilirsiniz.

**Kiosk Nedir? dokunmatik ekranlı bilgi ve servis amaçlı elektronik terminallerdir.

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla