Analiz

Foursquare Asya’da Yatırımlarını Arttırıyor

Asyalı teknoloji şirketlerinin küresel piyasalarda daha çok sesi çıkarken Foursquare’de Asya pazarındaki lider müşterileriyle iş ortaklıklarını geliştiriyor.

Foursquare Başkanı Steven Rosenblatt ‘’Bugün Asya, ABD’den sonra en hızlı büyüyen pazarımız.’’ Dedi. Şirket, 2016 yılı itibariyle Asya’da 45 milyon doları aşan yatırımlarda bulundu.

Foursquare, şu ana kadar bölgedeki telekominasyon ve mobil tabanlı birçok teknoloji platformuyla ortaklık kurdu. Samsung, WeChat, LG, Carousel, Travel Japan WiFi bu ortaklıklardan sadece birkaçı. Yapacağı yeni yatırımlarla da Asya çapındaki ortaklıklarını geliştirmeyi amaçlıyor.

Singapur’a ofis açtı

Foursquare, Şangay’daki Asya bölgesi ofisine ek olarak yerele uyum sağlamak ve yapacağı yeni girişimlerde doğru adımlar atmak için Singapur’a da bir üs kurdu.

Foursquare’in Asya bölgesi direktörü Jeremy Geiger verdiği demeçte önceliklerinin çekirdek konum verileri ve sahip oldukları teknolojik alt yapı olduğunu söyledi. Bu öncelikleriyle de Asya pazarında olan ortaklıklarını genişleterek devam ettirmek istediklerini belirtti. Lokasyon sektöründe lider olduklarını dile getirerek dünyanın dört bir yanındaki ortaklarına da bu konuda çözüm sunmaya odaklı olduklarını sözlerine ekledi.

Foursquare ve Asya Pazarındaki İş Ortaklıkları:

Foursquare, WeChat’in Çin dışındaki küresel konum sağlayıcısı. Uygulamayı kullananlar arkadaşlarıyla sohbet edebilmenin yanında, sohbetlerine bir yer ekleyebiliyor ve adres, ipucu gibi diğer mekan ayrıntılarını belirtebiliyorlar.

Çin’de mesajlaşma sektörü dışında birçok şirketle de ortaklığı bulunan WeChat ile uyum içinde olan Foursquare, WeChat’in yükselişine yardımcı oldukları gibi bu yükselişin kendilerine de faydası olduğunu belirtiyor.

Asya’daki en büyük iş ortaklarından biri de hiç şüphesiz Samsung. Rosenblatt, Galaxy S8 ve S8+ kullanıcılarının çektikleri fotoğrafların Foursquare’in dünyanın dört bir yanındaki 10500’den fazla mekandaki konum teknolojisini kullanarak görüntülerin veritabanına eklendiğini söyledi.

LG telefonlarının ise takvim bölümünde Foursquare veritabanı kullanılıyor. Telefon kullanıcıları toplantı ve randevularının olduğu mekana gidecekleri zaman telefon onlara öneriler sunabiliyor.

Japonya’da en çok indirilen seyahat uygulamalarından biri olan Travel Japan WiFi’da Foursquare altyapısını kullanan şirketlerden biri. Uygulama kullanıcıların konumlarını algılayarak onları yemek yiyebileceği en iyi yerlere yönlendiriyor.

Foursquare Endonezya’daki Path- Endonezya ve Çin’de sık kullanılan bir sosyal ağ olan Momo’nunda konum verisi sağlayıcısı durumunda. Asya’daki bir başka iş ortağı Singapur merkezli mobil pazar Caraousel.

Etiketler

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla