Analiz

İçişleri Bakanlığı Tatilde Sürücülere Lokasyon Bazlı SMS Gönderdi

Ölümlü trafik kazaları maalesef en çok bayram ve tatil günlerinde gerçekleşiyor. Sürücülerin yaptıkları aşırı hız, virajlı yollar ve dikkat eksikliği bu kazaların başlıca sebeplerinden. İçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı tatili boyunca  kazaları önlemek için sürücüleri belirli lokasyonlarda SMS ve Yandex bildirimleri ile uyardı.

Bakanlık olası kazaların önüne geçmek için daha önceleri kazaların çok görüldüğü noktalardan geçen sürücülere lokasyon bazlı otomatik SMS gönderdi. Tehlikeli noktalara birkaç yüz metre kala gönderilen smsler ile kaza riskini önlemek isteyen bakanlık uygulamayı ilk kez bu kurban bayramında denedi.

Sürücülere gönderilen otomatik mesajda “Bayramlarda en fazla ölümlü kazaların yaşandığı yol üzerindesiniz. Lütfen kurallara uyun. Hız yapmayın. Arka koltukta da kemerinizi takın. #FreneDeğilKuralaGüven. Hayırlı bayramlar” ifadeleri yer aldı.

İçişleri Bakanlığı ve Yandex İş Birliği

Bakanlığın aldığı tek önlem de bu değil. İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, bayram tatilinde olası trafik kazalarını önleyebilmek için navigasyon uygulaması Yandex ile de işbirliği yapıldı.

Kazaların yoğun olarak görüldüğü bin 800 noktada sürücülere, ‘’Dikkat kaza riski! Frene değil, kurala güven” ifadelerini içeren uyarı bildirimleri gönderildi.

Asıl güzel haber ise SMS ve Yandex bildirimleri başta olmak üzere alınan önlemlerin de etkisiyle kaza oranlarında %50 azalma görüldü.

Biz de böylece hem dikkatli sürüşün hem de lokasyon teknolojisinin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz.

1 Yorum

Yorum yapmak için tıkla