Analiz

Öğrenciler Hangi Semtlerde Ev Kiralıyor

Üniversitelerin açılmasıyla, öğrencilerin ev arama telaşı başladı. Yapılan bir analize göre özellikle Ağustos ayında kiralık daire arama oranı, Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli gibi üniversitelere yakın lokasyonlarda %70’lere ulaştı.

Kiraların fiyatı genel olarak toplu ulaşım noktalarına ve merkeze olan yakınlığı ve binaların eskiliğine göre değişiyor.

Öğrenciler ev ararken öncelikli olarak  bütçelerine uygun kira bedellerini dikkate alıyorlar. İkinci sırada ise ulaşım rahatlığı ve dairenin şehir merkezine olan yakınlığı geliyor. İşin kötü yanı ise kriterler çoğaldıkça dairelerin kiraları da doğru orantılı olarak artıyor.

Şehir merkezine yakınlık ve ulaşım kolaylığı açısından öğrencilerin tercihleri arasında; Beşiktaş Kadıköy ve Şişli ilk sırada yer alıyor. Ancak bu semtlerdeki kira bedelleri öğrencilerin bütçelerine uymuyor. Tüm bunların sonucunda ise öğrencilerin yönü merkeze uzak ancak ulaşım açısından rahat semtlere doğru kayıyor.

İstanbul’da hem merkeze ulaşım açsından rahat hem de kira bedellerinin 1500 tl altında olan semtlerin başında ise Maltepe, Ataşehir, Bakırköy ve Ümraniye geliyor. Bu semtlerde ise kira bedeli 1.150 liradan başlıyor 12 bin liraya kadar çıkıyor.

Temmuz’da Beşiktaş; Ağustos’ta Şişli Zirvede

Emlakjet.com’a ait verilere göre İstanbul’da kiralık daire aramasında Temmuz ayında zirvede olan semt Beşiktaş; Ağustos’ta ise Şişli bulunuyor. Satılık daire aramalarında ise ilk sırayı Esenyurt, Tuzla, Sancaktepe, Beylikdüzü ve Başakşehir alıyor.

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla