Analiz

Güneş Tutulması Esnasındaki Konum Analizleri Yayınlandı

Konum verisinin önemi sizlere daha önce farklı kampanyalar ve örnekler üzerinden anlatmıştık. Bugün ise Amerika Birleşik devletlerinden izlenilen ve 1976’dan beri ilk defa gerçekleşen tam güneş tutulması esnasında insanların konumlarını analiz eden araştırmanın sonuçlarından bahsedeceğiz.

Coğrafi Veri Şirkeri Skyhook Wireles’ın yaptığı araştırmda ABD halkını her biri  600 ile 3.000 kişiden oluşan 220.000 gruba ayırdı. Grupların yaklaşık olarak 10.000’inin gerçekleşen tutulmayı izlemek için harekete geçtiğini belirtti.

Şirket blog hesabı üzerinden yayınladığı verilere göre insanlar güneş tutulmasını seyretmek için milli parkları ve popüler mekanları tercih etti. Bu mekanlar bir önceki haftaya göre %36 oranında daha kalabalıktı. İki saat boyunca alanlardaki kalabalık ise %23 oranında arrtı.

Yukarıdaki haritada kırmızı ve sarı alanlar, tutulma sırasında artan kalabalık yoğunluğunu temsil ediyor.

Skyhook şirketinin ürün pazarlama müdürü Kanish Sharma tüm bu sonuçların lokasyon verisinin değerinin hafife alınamayacak kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladığını dile getirdi.

Sharma aynı zamanda kişilerin davranışlarını ve marka tercihlerini anlamak için mobil cihaz verilerini kullanmanın, pazarlamacılar için doğru kitleye ulaşmada tercih edilmesi gerekilen bir yol olduğunu da bir kez daha belirtti.

Her zaman dediğimiz gibi lokasyon verisinin değeri günden güne artıyor. Gelişmelere seyirci kalmak yerine şirketinizin geleceği için siz de birçok dünya markası gibi konum verilerinin gücünden faydalanmalısınız.

 

 

Yorum Yap

Yorum yapmak için tıkla